Subaru Nederland

Zes sterren tips om veilig de barre winter door te komen

Veilig en zonder stress de kou, gladheid en sneeuw trotseren.

Subaru in de sneeuw

Het zal u niet zijn ontgaan dat de Russische beer zich heeft gemeld: sneeuw, extreme koude en gladde wegen. Het is winter, echt winter. Als u met uw auto op pad gaat, is het zaak goed voorbereid te zijn. Subaru geeft u een aantal tips om veilig en zonder stress de kou, de gladheid en de sneeuw te trotseren.

1 Zorg voor goed zicht
Houd de ruiten goed schoon, aan de binnen- en buitenzijde. Check bijvoorbeeld de ventilator op een goede werking en zorg er voor dat de uitstroomopeningen niet worden geblokkeerd. Gebruik alleen een winterbestendige ruitensproeiervloeistof, inspecteer de ruitenwisserbladen en houdt de binnenzijde van de ruiten vetvrij. Dat kan door regelmatig te poetsen, bijvoorbeeld met een oude krant
 
2 Doe de bandencheck
Grip is alles op een natte of glibberige ondergrond. De standaard vierwielaandrijving van Subaru helpt, hebt u geen AWD, dan zijn banden nog belangrijker. Kies winterbanden en houd sowieso de profieldiepte in de gaten: bij winterbanden is de minimale diepte voor optimale grip 4 millimeter. Toe aan nieuw rubber? De dealer heeft winterbanden voor u op voorraad. 
 
3 Houd afstand
Bumperkleven is niet alleen irritant, maar ook gevaarlijk, er is immers bar weinig tijd om te remmen of uit te wijken. Houd daarom afstand. Minimaal twee seconden onder normale omstandigheden en bij slecht weer 3 tot 4 seconden. En bij sneeuw of ijs? Nog meer!! En vergeet niet de rijsnelheid aan te passen. 
 
4 Laat een wintercheck uitvoeren
Bent u vorig jaar niet in de gelegenheid geweest om de wintercheck bij uw dealer te laten uitvoeren? Dat kan natuurlijk alsnog. Uw dealer voert tegen geringe kosten een uitgebreide wintercheck uit. De techniek van elke auto krijgt het in de winter zwaar te voorduren, zeker nu we veel meer thuis blijven dan voorheen. De dynamo moet hard werken om de accu op te laden, de accu moet veel kracht leveren om de motor te starten en de motor heeft het zwaar met lage temperaturen. Voorkom dus dat u stil komt te staan en maak een afspraak met uw dealer voor een wintercheck. 
 
5 Parkeren
Parkeer zoveel mogelijk met de neus van de auto in de richting van de rijbaan. Door de winterse omstandigheden is het zicht toch al niet optimaal dus vooruit de rijbaan op is stukken veiliger.
 
6 Zoek een veilige plek op
U heeft er alles aan gedaan om veilig de winter door te komen en toch raakt u betrokken bij een aanrijding. Zoek dan indien mogelijk een veilige plek om het schadeformulier in te vullen. U loopt zelf minder risico op nog meer brokken en hindert ook het overige verkeer niet meer. 
 

Nuttige accessoires voor onder winterse omstandigheden

Pasvorm rubber mattenset
De rubber kofferbakmatten van Subaru passen naadloos in de laadruimte van uw Subaru. Door het slimme ontwerp vangt de mat vuil, modder, sneeuw en vocht op. Reinigen gaat heel eenvoudig met water. De rubber kofferbakmat is niet alleen praktisch, hij zorgt er ook voor de uw auto netjes blijft als u uw hond meeneemt, of de spullen van uw boot of caravan transporteert. Het goede nieuws is dat de kofferbakmat voor elke Subaru leverbaar is en geen vermogen kost. Sterker nog, hij levert zijn geld dubbel en dwars op als u uw auto ooit weer gaat verkopen. Uw Subaru-dealer vertelt u graag wat een mat voor uw auto kost.
 
 
 
Subaru pasvorm rubber mattenset
 
 
Kofferbakmat rubber
De pasvorm rubber kofferbakmatten van Subaru sluiten naadloos aan op de vorm van de kofferbak. Door de vormgeving vangt de mat alle vuil, modder, sneeuw en vocht op en is eenvoudig te reinigen met water. Een kleine investering waarmee u de bekleding van uw auto beschermt. Onmisbaar in de herfst en winter maar ook in andere seizoenen kunt u goederen of dieren vervoeren zonder u zorgen te maken over de vervuiling van uw kofferbak bekleding. Een investering die zich bij inruil van de auto zeker zal terug verdienen.
 
 
Kofferbakmat rubber
 
 
Achteruitrij camera reiniger
Als uw Subaru XV of Outback is uitgerust met een achteruitrij camera zult u ook ervaren hebben dat het beeld soms niet helemaal scherp is. De lens is dan vervuild of bedekt met condens. Juist in deze donkere dagen is goed zicht van extra belang. Uw dealer kan voor uw Subaru een reinigingssysteem monteren waarmee stof, modder, condens of sneeuw van de lens wordt verwijderd door middel van vloeistof. Het systeem werkt door de achterruitsproeier te bedienen, is wasstraat proof en nauwelijks zichtbaar op de auto.
 
 

Achteruitrij camera reiniger

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw Subaru of een afspraak maken? Klik hier voor de dealerlijst.

Lees ook

Ook in de winter is onderhoud nodig

APK keuring blijft verplicht

AutoWeek: Het daglicht achterna

Wintersport tips