Subaru Nederland

Meer uitrusting voor hetzelfde geld op Subaru XV, Forester en Outback

  • Subaru presenteert nieuwe uitvoeringen en nieuwe prijzen op AutoRAI
  • Meer uitrusting op meeste modellen
  • Subaru XV in prijs verlaagd en nu al leverbaar vanaf 24.995 euro
  • Forester nog completer uitgerust, luxe Comfort uitvoering vanaf 34.995 euro
  • Nieuwe Outback zuiniger dankzij active grille shutter
  • AutoRAI actie: gratis Glass Coating op alle nieuwe Subaru’s en Body Pack voor Outback voor €495

Subaru zal op de AutoRAI, die dit jaar van 17 tot en met 26 april plaatsheeft in de RAI in Amsterdam, haar moderne en veelzijdige modellenprogramma tonen. Per direct is een groot aantal modellen bovendien voorzien van extra uitrusting, enkele designupdates, een nieuw infotainmentsysteem en bovendien zijn de prijzen van veel modellen per 1 april 2015 aangescherpt. De nieuwe Intro-versie van de Subaru XV is per direct leverbaar vanaf 24.995 euro en alle modellen profiteren van meer luxe. Ook op technisch gebied zijn er diverse updates. Bovendien ontvangen kopers van een nieuwe Subaru tijdens de AutoRAI gratis Glass Coating om hun nieuwe aanwinst nóg langer mooi te houden.

Subaru XV

De Subaru XV, standaard voorzien van boxermotor, vierwielaandrijving en Lineartronic-automaat, beschikt over een nieuw infotainmentsysteem: Starlink. Dit systeem, met een 6,2 of 7,0 inch groot aanraakscherm, kan gekoppeld worden aan een smartphone en biedt dan alle functies, zoals navigatie, aan op het centrale display. Geheel nieuw is de Subaru XV 1.6i Intro Lineartronic CVT, die al leverbaar is vanaf 24.995 euro. Net als elke andere Subaru XV beschikt ook de Intro standaard over Bluetooth carkit en audio, spraaksturing en een verbeterd onderstel. Ook de Subaru XV 1.6i Comfort is in prijs verlaagd (van 30.195 euro naar 27.195 euro), net als Subaru XV 2.0i Comfort die nu 29.195 euro kost in plaats van 31.195 euro.

Forester

De Subaru Forester, die leverbaar is met een 2.0-liter benzine of dieselmotor en net als de Subaru XV standaard beschikt over vierwielaandrijving en Lineartronic-automaat, heeft ook meer luxe aan boord. Welcome Home verlichting, uitschuifbare zonnekleppen en spraaksturing zijn vanaf nu op elke uitvoering standaard. Het infotainmentsysteem is verbeterd en heeft nu een 7,0 inch display, op de Premium bovendien voorzien van navigatiefunctie. De Subaru Forester 2.0i Comfort Lineartronic CVT kost 34.995 euro, net zoveel als de Intro-uitvoering voorheen, maar is veel completer uitgerust: onder andere stoelverwarming en gescheiden klimaatregeling zijn standaard aanwezig. De voor zakelijke rijders zeer interessante dieselversie, de 2.0D Comfort Lineartronic CVT, is er vanaf 43.995 euro. Het maximale aanhangwagengewicht van een royale 2.000 kilo is voor alle uitvoeringen overigens gelijk.

Outback

De nieuwe Subaru Outback is zonder twijfel de meest veelzijdige cross-over in zijn klasse. Standaard is de Outback uitgerust met Subaru’s revolutionaire systeem EyeSight, dat met stereocamera’s de omgeving en rij-omstandigheden van de auto volgt en kan ingrijpen als er gevaar dreigt. Ook de Outback profiteert van het verbeterde Starlink infotainmentsysteem en heeft bovendien standaard LED-verlichting voor en achter. Nieuw is bovendien de active grille shutter, een grille met variabele lamellen die zorgt voor het sneller opwarmen van de motor en de luchtstroom optimaliseert voor een lager brandstofverbruik. Noemenswaardig is ook X-mode, een systeem dat de aandrijfsnelheid van de wielen automatisch verlaagt naar dat van het langzaamst draaiende wiel, om zo krachtverlies bij doorslippen te voorkomen. De nieuwe Subaru Outback is scherper geprijsd dan zijn voorganger en al leverbaar vanaf 38.995 euro voor de 2.5i Comfort Lineartronic CVT Eyesight.

BRZ en WRX STI

De prijzen van de smaakmakers van het modellenprogramma van Subaru, de sportieve Subaru BRZ en brute WRX STI, veranderen niet. Wel kregen beide modellen enkele kleine updates, zoals de keuze uit enkele nieuwe buitenkleuren. De Sport-versie van de Subaru BRZ is niet meer leverbaar, zodat de Sport Premium overblijft met naar keuze een handgeschakelde of automatische versnellingsbak. De prijs is in beide gevallen 42.995 euro. Prijzen van de WRX STI beginnen bij 79.995 euro voor de 2.5T Sport.

RAI-actie

Speciaal voor bezoekers van de AutoRAI die besluiten een nieuwe Subaru te kopen, heeft Subaru twee speciale acties. Naast een scherpe prijs krijgen’ alle nieuwe Subaru’s gratis Glass Coating, een extra behandeling waarmee de lak van de nieuwe auto vijf jaar lang beschermd is tegen kwaliteitsverslechtering. Subaru Glass Coating is een keramische coating die professioneel wordt aangebracht op de auto en vertegenwoordigt een waarde van 499 euro. Kopers van een nieuwe Subaru Outback krijgen bovendien de mogelijkheid om het stoere Body Pack voor de prijs van 495 euro aan te schaffen. Dit pakket bevat onder andere spatbordverbreders en skidplates kost normaal gesproken 1.295 euro.

De Subaru-stand (nummer 302) bevindt zich in hal 11, de AutoRAI wordt gehouden van 17 april tot en met 26 april. Doordeweeks is de autoshow geopend van 11.00 uur ’s ochtends tot 22.00 uur ’s avonds. In het weekend zijn de bezoekers welkom van tien uur in de ochtend tot vijf uur in de middag.

Deze website wordt beter bekeken in IE9 of hoger. U kan hier updaten naar de laatste nieuwe versie.

Cookies zorgen er voor dat u prettig en makkelijk op onze website kunt navigeren. Bekijk ons Cookiebeleid  Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.
Page Top Copyright @ Subaru Benelux NV 2022 All Rights Reserved Disclaimer Sitemap