Subaru Nederland

SUBARU LEVORG HAALT HOOGSTE SCORE IN 2016 EURO NCAP VEILIGHEIDSTEST

Levorg met EyeSight gooit hoge ogen in nieuwe autonome noodremtest

De Europese versie van de Levorg heeft de hoogste score van vijf sterren gehaald in de meest recente Euro NCAP veiligheidstests. De onafhankelijke testinstantie beoordeelt de bescherming van volwassen inzittenden, de bescherming van kinderen in de auto, de bescherming van voetgangers en de werking van veiligheidshulpsystemen. Bij de nieuwe 2016-editie van het testprogramma wordt ook gekeken hoe goed voertuigen autonoom voetgangers detecteren en aanrijdingen weten te voorkomen.

Subaru behaalt voor de 5e keer de hoogste Euro NCAP score

De Levorg die binnenkort in Nederland leverbaar wordt met het voetgangersdetectiesysteem EyeSight, presteerde uitstekend bij de Euro NCAP test. Het is de vijfde keer dat Subaru de hoogste beoordeling behaalt bij de Euro NCAP tests. Eerder gebeurde dat al met de Legacy (2009), de Subaru XV (2011), de Forester (2012) en de Outback (2014).

 

Uitstekende prestaties op het gebied van preventieve veiligheid

EyeSight, een standaardvoorziening op de Levorg en de Outback, werd eerder al geprezen door externe organisaties vanwege zijn uitstekende prestaties op het vlak van preventieve veiligheid. Zo kregen Subaru’s met EyeSight de hoogste ‘superior’-waardering bij tests van frontale aanrijdingspreventiesystemen uitgevoerd door het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS, een non-profit organisatie die door autoverzekeraars in de VS wordt ondersteund). In Japan behaalden voertuigen met EyeSight de hoogste JNCAP ASV+-resultaten bij verglijkbare tests georganiseerd door het Japanse Ministry of Land, Infrastructure, Transport and Tourism en het National Agency for Automotive Safety & Victims’ Aid (NASVA).

Subaru Levorg behaalt hoogste score in Euro NCAP test

EyeSight alom geprezen

EyeSight is het eerste rijhulpsysteem ooit dat alleen stereocamera’s gebruikt om voertuigen en andere weggebruikers zoals voetgangers, fietsers en motorrijders te detecteren. Sinds het systeem in mei 2008 op de Japanse markt kwam, zijn zijn features alom geprezen. Deze omvatten remcontrole vóór een aanrijding en een adaptieve cruisecontrolfunctie die over het volledige snelheidsbereik werkt. Subaru blijft aanzienlijk verbeterde preventieve veiligheidsoplossingen toegankelijk maken voor steeds meer klanten door EyeSight rijassistentietechnologie nu ook in Japan, Australië, Noord-Amerika en Europa aan te bieden. Lees hier meer over Subaru's EyeSight

Rijplezier en gemoedsrust

Subaru wil rijplezier en gemoedsrust bieden op basis van het Subaru-motto ‘Confidence in Motion’. De fabrikant zal zijn primaire, actieve, passieve en pre-crash veiligheidstechnologieën volgens het ‘all-around safety’-principe verder blijven ontwikkelen om ook in de toekomst rijplezier en gemoedsrust te kunnen bieden.