Subaru Nederland

SUBARU LANCEERT LIMITED EDITION WRX STI TYPE RA EN SUBARU BRZ tS

Aalsmeer, 12 juni 2017 – Subaru komt met twee exclusieve en sportieve modellen, speciaal voor de Amerikaanse markt: de Subaru WRX STI TYPE RA en de Subaru BRZ tS. Beide gelimiteerde modellen zijn ontwikkeld door Subaru’s autosport divisie, Subaru Tecnica International (STI). Van elk model worden slechts 500 units gebouwd. De auto’s zijn begin 2018 leverbaar bij de Amerikaanse dealers.

Als onderdeel van de productstrategie, een onderdeel van de mid-term managementvisie van de onderneming, vergroot Subaru zijn inspanningen om het STI-merk te verbeteren. Beide speciale modellen zijn gebaseerd op de WRX STI en de Subaru BRZ, die ook in Nederland worden geleverd. De introductie van de twee speciale high performance modellen in de VS, de grootste markt van Subaru, is bedoeld om de aanwezigheid van het STI-merk verder te versterken.

WRX STI

Subaru heeft bewust gekozen voor de WRX STI en de BRZ als uitgangspunt voor de twee gelimiteerde versies. De Subaru WRX STI, een iconische sportwagen met ongekende prestaties, kent een trouwe schare fans over de hele wereld. De WRX STI TYPE RA tilt de uitstekende prestaties van de WRX STI naar een nog hoger niveau. Het gewicht van de auto is verlaagd door het aanbrengen van een koolstofvezel dakpaneel en dito achtervleugel. Daarnaast is het vermogen van de 2.5-liter viercilinder turboboxermotor verder verhoogd naar 310 pk.

Subaru WRX STI Type RA

SUBARU BRZ

De Subaru BRZ tS is ontwikkeld om maximaal rijplezier te bieden. Dat doet de achterwielaangedreven BRZ, die ook in Nederland leverbaar is, al maar dankzij flexibele V-vormige veerpootbruggen en stijvere bussen in de voorwielophanging biedt de BRZ tS nog meer. De aanpassingen verhogen de instinctieve handling mede als gevolg van het ultra-lage zwaartepunt waar de Subaru BRZ bekend om staat.

Subaru BRZ RA

De twee speciale modellen zijn van binnen en van buiten voorzien van exclusieve details waarmee de hogere prestaties worden onderstreept. Ook benadrukken de details het gevoel een bijzondere auto te bezitten.