Subaru Nederland

Beste Subaru-technicus van Europa komt uit Nederland

Aalsmeer, 12 juni 2017 - Technisch specialist Danny Teheux van Subaru-dealer Eussen uit het Zuid-Limburgse Ransdaal heeft de European Subaru Technical Competition 2017 in Brussel gewonnen. Deze tweejaarlijkse competitie, waaraan topmonteurs van Subaru uit heel Europa deelnemen, werd dit jaar voor de zesde keer gehouden. Naast een cheque van 500 euro krijgt Danny een ticket naar Japan, om daar deel te nemen aan de World Technical Competition.

De European Subaru Technical Competition toetst de beste autotechnici uit het Europese dealernetwerk van Subaru door middel van een aantal theorie- en praktijkopdrachten. Naast een schriftelijke test werden de technici in Brussel onder andere uitgedaagd een motorstoring op te sporen in een Subaru Levorg 1.6 CVT en een uitgebreide diagnose te stellen van de elektronica van een Subaru XV 2.0 CVT. De jury keek bij deze praktijkproeven mee en beoordeelde niet alleen het resultaat, maar ook het volgen van de juiste procedures en het werken met de nodige zorg voor de omgeving en de auto zelf.

Zorg

De jury bleek onder de indruk van het werk van Danny Teheux. "Het resultaat van zowel de theorie- als praktijktest was uitstekend, maar wat ons vooral opviel was de precisie en de zorg waarmee Danny werkte," aldus de jury. "Hij beschikt over veel kennis van gereedschappen en weet deze op de juiste manier te gebruiken. Daarnaast besteedde Danny veel zorg aan de auto en de omgeving. Hij werkt netjes, ruimt direct de spullen op die hij niet nodig heeft en gebruikt allerhande beschermingsmiddelen om de auto schoon te houden. Dat is de kwaliteit en zorg die wij in het Subaru-dealernetwerk graag zien en mede daarom is Danny een terechte winnaar."

Trots

Herman Eussen, directeur van Subaru-dealer Eussen in Ransdaal en werkgever van Danny Teheux, is trots op zijn monteur. "Dat Danny een toptechnicus is, wisten wij natuurlijk al lang, maar deze overwinning is zelfs voor ons een verrassing. We hebben er alle vertrouwen in dat Danny ook in Japan hoge ogen zal gooien. Zijn vakmanschap, nauwkeurigheid en passie voor het merk Subaru zijn daarbij zaken die hem zeker zullen helpen, en waarvan onze klanten nu al dagelijks profiteren."

Limburger kroont zich tot beste Subaru-technicus van Europa

De Subaru World Technical Competition 2017, waar Danny Teheux aan deel zal nemen, vindt plaats in november in Tokio, Japan.