Subaru Nederland

Subaru komt met STI Performance Concept 

Subaru heeft op de internationale autotentoonstelling van New York voor het eerst de STI Performance Concept laten zien. De STI Performance Concept is het startpunt van een plan voor verdere groei van Subaru Tecnica International Inc (STI) *1 in Amerika. Deze sportdivisie van Subaru wil zich voornamelijk richten op accessoires, volledig afgebouwde auto’s en autosport.

De STI Performance Concept is voorzien van door STI ontwikkelde technologieën en componenten, waaronder een STI-ophanging en -remmen, evenals aanpassingen aan het exterieur. De ingrepen onderstrepen de bemoeienissen van de sportdivisie in de autosport. De STI Performance Concept wordt aangedreven door een door STI getunede EJ20 2,0-liter viercilinder boxermotor met turbo. Dezelfde motor wordt door Subaru gebruikt voor de GT-racerij in Japan.

In mei 2014 kondigde FHI zijn plannen aan voor de middellange termijn in het Prominence 2020-plan, gericht op de verdere verduurzaming van de onderneming. In dit plan heeft FHI zich als doel gesteld om een kwalitatief hoogwaardig, niet te groot bedrijf te zijn met onderscheidende eigenschappen bovendien. Om dit doel te bereiken, concentreert het bedrijf zich op twee activiteiten: het versterken van het Subaru-merk en het verder uitbouwen van een solide businessstructuur.

Als onderdeel van de belangrijkste initiatieven om de businessstructuur verder te versterken, heeft FHI een plan ontwikkeld om het STI-merk te versterken. De presentatie van de STI Performance Concept op de tentoonstelling van New York is daarin een eerste stap. In de nabije toekomst zal het STI-merk verder worden uitgebreid met after-market-onderdelen, alsmede de introductie van complete, door STI gemodificeerde auto's in de V.S., de grootste markt van Subaru. Op autosportgebied zal STI zijn technische ondersteuning aan het Subaru of America’s* 2 Global Rallycrossteam* 3 verder uitbreiden.

Subaru wil een bedrijf zijn met een sterke aanwezigheid in de markt door de klant voorop te stellen. Zo zal FHI ‘Enjoyment’ en ‘Peace of Mind’ blijven bieden. Streven naar uitmuntende techniek en het verder uitbouwen van onderscheidende aantrekkingskracht zijn eveneens belangrijke doelstellingen.

  1. Subaru Tecnica International Inc. (STI): STI heeft zijn hoofdkantoor in Mitaka, Tokio en houdt zich bezig met de autosportactiviteiten van Subaru.
  2. Subaru of America, Inc. (SoA): een volle dochter van FHI met zijn hoofdkantoor in Cherry Hill, N.J., het bedrijf verkoopt en distribueert Subaru’s in de V.S.
  3. Het Global Rallycross-seizoen bestaat uit 12 races in 2015. Bijschrift: De STI Performance Concept is een eerste belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van het STI-merk.

Subaru komt met STI Performance Concept

Deze website wordt beter bekeken in IE9 of hoger. U kan hier updaten naar de laatste nieuwe versie.

Cookies zorgen er voor dat u prettig en makkelijk op onze website kunt navigeren. Bekijk ons Cookiebeleid  Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.
Page Top Copyright @ Subaru Benelux NV 2022 All Rights Reserved Disclaimer Sitemap