Subaru Nederland

Subaru met veel nieuws naar 67e editie van internationale autotentoonstelling van Frankfurt

Subaru met veel nieuws naar 67e editie van internationale autotentoonstelling van Frankfurt

• Impreza terug in Europa met hoogste veiligheidsniveau gecombineerd met rijplezier en rijcomfort
• Impreza wordt onthuld tijdens Subaru-persconferentie op 12 september 2017
• Vier andere modellen in spotlight: een nog hoger veiligheidsniveau, meer comfort en betere prestaties

Aalsmeer, 1 september 2017 – Subaru Europe maakt vandaag bekend dat de volledig nieuwe Impreza zijn Europese debuut zal beleven op de 67e editie van de internationale autotentoonstelling van Frankfurt die van 14 tot en met 24 september wordt gehouden. Op 12 en 13 september vinden de persdagen plaats.

Subaru brengt naast de nieuwe Impreza voor het eerst de Forester met het bestuurdershulpsysteem EyeSight. Ook de Levorg onderging enkele aanpassingen en is voorzien van nieuwe veiligheidsvoorzieningen. Subaru biedt nu vijf modellen*1 aan in Europa die zijn voorzien aan met EyeSight. De WRX STI staat in Frankfurt met een aangepast uiterlijk en onderhuidse wijzigingen. Verder wordt de range in Frankfurt aangevuld met de op het Subaru Global Platform gebouwde Subaru XV. Dit volledig nieuwe model werd voor het eerst getoond op de autotentoonstelling van Geneve in maart en zal eind dit jaar in Nederland te koop zijn.

De persconferentie van Subaru is gepland op de stand op 12 september om 9:30 uur. Meteen na de persconferentie wordt een speciale site geopend waarop informatie over de getoonde modellen te vinden zal zijn.

De volledig nieuwe Subaru Impreza

De volledig nieuw ontwikkelde, ruime hatchback biedt alles waar Subaru voor staat: rijplezier, allround safety en betrouwbaarheid. De nieuwe Impreza is gebouwd op het nieuwe Subaru Global Platform die een veel stijvere carrosserie mogelijk maakt. Daardoor bereikt de nieuwe Impreza een ongekend niveau qua rijplezier, rijdynamiek, botsveiligheid en rijcomfort. De nieuwe Impreza is uitgerust met Subaru's boxermotor, Symmetrical All-Wheel Drive (S-AWD) en EyeSight-bestuurdershulpsysteem. Voor de aandrijving zorgt een direct ingespoten tweeliter boxermotor en een 1,6-liter viercilinder boxer*2. Een lichtere, verbeterde Lineartronic automatische transmissie zorgt voor betere acceleratiecijfers en scherpere dynamische eigenschappen.

De volledig nieuwe Subaru XV

De Subaru XV combineert een uitgesproken nieuw ontwerp met een zeer bekwaam chassis voor veelzijdigheid op en naast de verharde weg. Het nieuwe platform biedt samen met de Subaru boxermotor, S-AWD en EyeSight-bestuurderhulpsysteem verbeterde rijprestaties, meer veiligheid en meer rijcomfort. De nieuwe Subaru XV is daarmee een zeer bekwame auto geworden.

De nieuwe Subaru XV zal op de Europese markten verkrijgbaar zijn met een volledig nieuwe versie van de direct ingespoten tweeliter viercilinder boxermotor en een 1,6-liter viercilinder boxermotor. Een aangepaste Lineartronic automatische transmissie komt nu standaard met door de bestuurder in te schakelen X-Mode, een systeem dat desgewenst remmen, gaspedaal en motormanagement overneemt voor nog betere wielcontrole op gladde oppervlakken en steile hellingen.

Forester met EyeSight

EyeSight is een belangrijke veiligheidsvoorziening voor Subaru. De vernieuwde Forester is nu verkrijgbaar met het enorm gewaardeerde bestuurderhulpsysteem. De Forester beschikt daarmee over uitstekende preventieve veiligheidsfuncties. Ook toegevoegd is Side View Monitor, een camera in de buitenspiegel aan passagierszijde, die de bestuurder in verschillende situaties met slecht zicht helpt manoeuvreren. Denk daarbij aan het parkeren langs de stoeprand. Ook ‘lost’ de camera de dode hoek rechts voor de auto op. Meld u hier direct aan voor een proefrit in de nieuwe Subaru Forester en maak bovendien kans op een geheel verzorgde vakantie.

Levorg

De Levorg voor modeljaar 2018 is uitgerust met de nieuwste geavanceerde veiligheidstechnologieën van Subaru: een Smart Rear View Mirror en Front and Rear View Monitors. Dat laatste systeem bestaat uit camera's die de voor- en achterzijde van de auto in beeld brengen en helpen om botsingen te voorkomen. De Smart Rear View Mirror geeft met behulp van een camera achter de auto een ongestoord en breder zicht naar achteren, handig als er passagiers op de achterbank zitten die het zicht in de binnenspiegel belemmeren.

Daarnaast is de Levorg nu voorzien van meedraaiende LED-koplampen, een functie die automatisch de binnenkant van de bocht verlicht en meedraait met de besturing. De buitenzijde en het interieur van de Levorg zijn op detailniveau aangepast. Het model combineert zijn unieke en karakteristieke uitstraling van een sportieve stationwagon met het praktische van een veilige familieauto.

WRX STI

WRX STI heeft een verbeterde handbediende zesbak en ook het Multi-Mode Driver-Controlled Center Differential (DCCD) werd herzien. De nieuwe, hoogwaardige remklauwen en geperforeerde remschijven van Brembo * 3 maken de WRX STI ongevoelig voor fading en zorgen voor extra stopkracht. Het interieur en de buitenkant kregen een make over. Aan de voorzijde benadrukken een nieuwe grille en een bumper met grotere luchtinlaten het sportieve en stoere karakter van de WRX STI.

*1De volgende vijf modellen worden bedoeld Outback, Levorg, Forester, nieuwe Subaru XV en nieuwe Impreza
*2 Uitvoeringen kunnen verschillen per markt
*3 Geregistreerd trademark van Brembo S.p.A.