Subaru Nederland

 

Prijs Subaru Levorg bekend

De geheel nieuwe Subaru Levorg staat in oktober bij de Subaru-dealer.

Nu al kan de Sports Tourer, die standaard is voorzien van een automatische transmissie en vierwielaandrijving, worden besteld. De Levorg komt in twee uitvoeringen naar Nederland en is met zijn 170 pk sterke boxermotor met turbo leverbaar vanaf € 34.995,-.

Subaru timmert hard aan de weg. Na de nieuwe Outback die eerder dit jaar werd onthuld en vernieuwde versies van de Forester en SUBARU XV, is de vierde nieuweling van het Japanse merk van dit jaar onderweg. Het gaat om de 4,69 meter lange Levorg, die met zijn voorkomen en sportieve onderstel vooral automobilisten zal aanspreken die rijeigenschappen belangrijk vinden. En een rijke uitrusting. Zoals het merendeel van de Subaru’s, beschikt de Levorg standaard over Symmetrical All-Wheel Drive, een krachtige boxermotor en een Lineartronic CVT automatische transmissie.

Hoewel de levering van de Levorg vanaf oktober zal plaatsvinden, is het nu al mogelijk om de ruime (laadruimte van maar liefst 522 liter) Sports Tourer te bestellen. Zo weet de koper zeker dat de auto nog voordat de weersomstandigheden slechter worden, kan worden geleverd. Het is juist in de maanden na de zomer, als de bladeren vallen en het vaker regent, dat de voordelen van permanente vierwielaandrijving met veel grip en stabiliteit duidelijk merkbaar zijn.

Uitvoeringen

De Levorg wordt leverbaar in twee uitvoeringen in Nederland. De Levorg 1.6GT Comfort is er vanaf € 34.995,-. De meest complete versie is de Levorg 1.6GT-S Premium die vanaf € 39.995,- in de prijslijst staat. Ongeacht de uitvoering zijn permanente vierwielaandrijving, automatische transmissie, infotainment, sportonderstel, achteruitrijcamera, licht- en regensensor en lichtmetalen wielen altijd standaard. De GT-S Premium onderscheidt zich van de Comfort met onder meer sportstoelen, grotere 18 inch wielen, lederen bekleding, schuifdak en navigatiesysteem.

Veiligheid

Ook bij de Levorg is, net zoals bij de overige modellen van het Japanse merk, veel aandacht aan veiligheid besteed. Zo heeft elke versie het Advanced Safety Pack dat veiligheid in alle richtingen biedt en onder meer bestaat uit Subaru Rear Vehicle Detection (SRVD). Deze voorziening helpt bij achteruitrijden onder moeilijke omstandigheden, bijvoorbeeld wanneer het zicht naar achteren wordt beperkt. Blind Spot Detection (BSD) is eveneens onderdeel van het systeem en waarschuwt als er tijdens het rijden een auto opduikt in de dode hoek.

Overige onderdelen zijn High Beam Assist (HBA) waarmee grootlicht wordt uitgeschakeld zodra tegenliggers opdoemen en Lane Change Assist (LCA) signaleert als er auto’s snel over de naastliggende rijstrook achterop komen, terwijl de Levorg-rijder van rijstrook wil wisselen. Tot slot waarschuwt Rear Cross Traffic Alert (RCTA) voor kruisend verkeer tijdens het achteruitrijden.

Speciale pakketten voor vroege beslissers

Voor vroege beslissers die nu al voor de Levorg kiezen, heeft de Subaru dealer een aantal aantrekkelijke pakketten die het veelzijdige karakter van de Levorg nog verder benadrukken. Voor de Levorg-koper die op zoek is naar nog meer sportiviteit is er het STI Pack. Dit aerodynamica-pakket benadrukt de sportiviteit van de auto en bestaat uit extra carrosseriedelen op voor- en achterbumper en op de dorpels. Het STI Pack vertegenwoordigt een waarde van € 2.000,-. Wie de auto in deze fase al bestelt, ontvangt dit pakket tegen een geringe betaling van € 495,-.

Voor de Levorg-rijder die liever de bruikbaarheid van zijn auto verder vergroot, is het Adventure Pack interessant. Het pakket bestaat uit dakdragers en een afneembare trekhaak. Normaal gesproken zouden deze voorzieningen € 1.500,- kosten. In de introductieperiode ontvangt de koper de handige extra’s, waarmee de nieuwe Levorg nog avontuurlijker en praktischer wordt, zonder bijbetaling.

Een derde en laatste pakket waar uit gekozen kan worden is het Protection Pack. Dit is bedoeld voor de Levorg-rijder die ook bescherming van zijn auto extra belangrijk vindt. Stootstrips op de flanken, rubberen mat in de bagageruimte en parkeersensoren voor en achter en een achterbumperbeschermplaat maken deel uit van dit op bescherming van de auto gerichte pakket. De waarde van het Protection Pack bedraagt normaalgesproken € 1.500,-, wie voor 1 september bestelt, ontvangt één van de drie speciale pakketten gratis.

Subaru Levorg vanaf oktober bij de Subaru-dealer in de showroom

Levorg is een samenvoeging van de woorden Legacy, Revolution en Touring, refererend aan zijn voorganger: de Subaru Legacy.