Subaru Nederland

Subaru WRX STI klassewinnaar tijdens Nürburgring 24-uurs race

Aalsmeer, 30 mei 2016 - Subaru Tecnica International (STI)1 heeft de SP3T-klasse gewonnen tijdens de 24-uurs race op de Nürburgring, die dit weekend is verreden. Er werd gereden met een Subaru WRX STI NBR Challenge 2016, een racewagen ontwikkeld op basis van een Subaru WRX STI, een model dat ook in Nederland gewoon bij de Subaru-dealer te koop is.

Het team begon de race als 2e in zijn klasse, maar nam al vroeg in de race de leiding over in de klasse voor auto’s met een turbomotor en een cilinderinhoud kleiner dan twee liter.

De WRX STI, bestuurd door landgenoot Carlo van Dam, Marcel Lasée (Duitsland), Tim Schrick (Duitsland) en Hideki Yamauchi (Japan), voltooide 121 ronden (ongeveer 3.070 km) in 24 uur en won daarmee overtuigend zijn klasse. Voor Van Dam was het zelfs de vierde keer dat hij deze race won. De overwinning krijgt nog meer glans als naar het algemeen klassement wordt gekeken: daar eindigde de WRX STI op een zeer verdienstelijke 20e plaats, tussen kostbare, als volbloed racewagens ontwikkelde sportauto’s.

Subaru WRX STI tijdens 24 uur Nurburgring

STI nam voor de negende achtereenvolgende keer deel aan de slijtageslag en behaalde dit jaar voor de vierde keer een overwinning in de SP3T-klasse. Ook vorig jaar wist de WRX STI de race als winnaar af te sluiten.

Met de overwinning bewijst de Subaru WRX STI eens te meer dat zijn standaard Symmetrical All-Wheel Drive-systeem van een ongekende waarde is. In dagelijks gebruik, en dus ook onder de extreem moeilijke omstandigheden van de Nürburgring, een van de meest uitdagende en gevaarlijkste circuits ter wereld.

De race werd zelfs tijdelijk stilgelegd vanwege hagel en regen. Een groot aantal deelnemers strandde tijdens die buien en de plotselinge gladheid onderaan een van de heuvels van het circuit en had te weinig grip om terug te keren naar de pits.

Van Dam: “Door de plotselinge regen- en hagelbui veranderende het circuit in een glijbaan. Crashes en slippartijen waren bijna niet te voorkomen. Dankzij ons standaard vierwielaandrijving wist ik gelukkig veilig in de pits te komen. De techniek heeft zich wederom bewezen: in de race en zeker onder die extreme omstandigheden.”

Via haar motorsportactiviteiten willen Subaru en STI de kwaliteit van de techniek benadrukken en een belangrijke bijdrage leveren aan ‘Rijplezier’ en ‘Gemoedsrust’, twee belangrijke kernwaarden van het merk voor klanten overal ter wereld.

1): Subaru Tecnica International (STI) is de divisie die de motorsportactiviteiten van Subaru voor zijn rekening neemt.

Subaru wint 24 Uur Nürburgring

De Subaru WRX STI won dit jaar wederom zijn klasse in misschien wel de zwaarste langeafstandsrace ter wereld, de 24 Uur van de Nürburgring. Achter het stuur onder meer Nederlander Carlo van Dam.