Subaru Nederland

SYMMETRICAL ALL-WHEEL DRIVE: SUBARU’S SLIMME 4WD-SYSTEEM

• Altijd grip, onder alle omstandigheden
• Bijzondere bouwwijze aandrijflijn biedt enorme voordelen
• Vierwielaandrijving is meer dan alleen handig in de sneeuw

Subaru heeft een uitstekende naam opgebouwd als fabrikant van betrouwbare en veilige auto’s. Niet alleen de passieve veiligheid scoort, maar ook op het dynamische vlak worden de modellen hoog gewaardeerd. In de bergen en in de sneeuw, maar ook in ons vlakke land en in de lente.

Subaru’s permanente vierwielaandrijving ontleent zijn naam aan de unieke symmetrie: de aandrijfassen links en rechts zijn precies even lang. Of anders gezegd: als je de auto in lengterichting doorzaagt, zijn de twee delen precies identiek. Lekker belangrijk? Ja, dat is het zeker. Doordat die assen precies even lang zijn, zijn ook de aandrijfkrachten links en rechts precies even groot. Daardoor loopt de auto mooi rechtuit, bijvoorbeeld bij stevig accelereren. De rijrichting corrigeren hoeft dus niet. Dat is veilig en het komt ook de gemoedsrust ten goede. Een Subaru rijdt namelijk zoals je verwacht dat een auto rijdt: zonder verrassingen, ook onder extreme omstandigheden.

SYMMETRICAL ALL-WHEEL DRIVE: SUBARU’S SLIMME 4WD-SYSTEEM

Waarom vierwielaandrijving?

Sommigen zullen zeggen dat de huidige tweewielaandrijvers met hun elektronische vangnetten net zo veilig zijn. Dat willen we niet bestrijden, feit is in elk geval dat al die elektronica meer werk moet doen om het zelfde te bereiken als de vierwielaandrijving in een Subaru. In zo’n tweewielaandrijver zul je steeds geconfronteerd worden met het ingrijpen van de techniek. Iets dat bij Subaru niet het geval is. En dat rijdt dus fijner.

Er zijn meer redenen om ook in ons land voor een vierwielaangedreven Subaru te kiezen. Bijvoorbeeld als je een zware last te trekken hebt. Het trekgewicht van de SUV’s en crossovers van Subaru is hoog (minimaal 1.200 kilogram) en het gemak waarmee zo’n auto een trailer of caravan voortrekt, is indrukwekkend. Zonder moeite, zonder tekenen van inspanning en stress. Dat rijdt wel zo lekker.

Gemoedsrust

Misschien wel de belangrijkste reden om voor een vierwielaangedreven Subaru te kiezen is gemoedsrust. Wat je als bestuurder ook tegenkomt onderweg, het moet wel heel gek lopen als een Subaru geen antwoord heeft op de situatie die opdoemt. Dat maakt het leven aan boord van een Subaru ontspannen. Precies wat Symmetrical-All Wheel Drive altijd en overal doet: zorgen voor rijplezier in combinatie met een ontspannen rijgedrag.

Subaru heeft met zijn AWD een systeem dat uitstekend werkt onder alle omstandigheden. Het is betaalbaar bovendien, want Subaru ontwikkelt al zijn auto’s vanaf de eerste penseelstreek als vierwielaandrijver en niet eerst als een auto met voor- of achterwielaandrijving om er vervolgens een ingewikkeld, kostbaar en zwaar 4WD-systeem onder te schroeven. Subaru’s hebben daardoor een gunstige prijs- en gewichtsvoordeel.

Subaru's Symmetrical All-Wheel Drive systeem nog veiliger

Eigenzinnig, uniek en veilig

Symmetrical All-Wheel Drive is dus typisch iets van Subaru, zoals de boxermotor en EyeSight dat ook zijn. Deze zaken maken Subaru eigenzinnig, uniek en veilig. Want laat vooral duidelijk zijn, Subaru hangt zijn onderscheidende techniek aan omdat het merk er in gelooft, omdat er tastbare voordelen zijn. Subaru’s DNA zorgt simpelweg voor betere, veiligere en fijnere auto’s.

Deze website wordt beter bekeken in IE9 of hoger. U kan hier updaten naar de laatste nieuwe versie.

Cookies zorgen er voor dat u prettig en makkelijk op onze website kunt navigeren. Bekijk ons Cookiebeleid  Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.
Page Top Copyright @ Subaru Benelux NV 2022 All Rights Reserved Disclaimer Sitemap