Subaru Nederland

 

Succesvol eerste kwartaal Subaru: plus van 45,9 procent

Automarkt met 10,1% onderuit, Subaru groeit fors in Nederland

2 april 2016 - De stijgende lijn die Subaru in Nederland in 2015 wist te vinden, heeft het Japanse merk in het eerste kwartaal van dit jaar doorgetrokken. Groeide het merk in 2015 met 22%, de eerste drie maanden van dit jaar werden er maar liefst 45,9% meer Subaru’s verkocht. De groei komt voor een belangrijk deel op naam van de veelzijdige Outback. Ook de invloed van de vernieuwde Subaru XV en Forester is inmiddels zichtbaar. De verkooptoename bij Subaru staat haaks op de ontwikkeling van de personenautomarkt. In het eerste kwartaal daalden de personenautoverkopen in Nederland met maar liefst met 10,1 procent.

Subaru heeft een succesvol eerste kwartaal afgerond. Het Japanse merk wist in de eerste drie maanden van dit jaar 302 auto’s te verkopen, een toename van 45,9% ten opzichte van het jaar ervoor. De stijging krijgt extra glans als de ontwikkeling van de Nederlandse personenautomarkt tegen het licht wordt gehouden. 

Bij Subaru is de grootste stijger de Outback die een toename van maar liefst 170% liet noteren ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar, de introductieperiode van het toen volledig nieuwe model. Van de onlangs gefacelifte XV is inmiddels ruim 30% meer verkocht en de Forester, eveneens voor dit modeljaar onderhanden genomen, kende ruim 12% meer registraties. De populariteit van de drie modellen maakt duidelijk dat de SUV-modellen van Subaru onverminderd in trek zijn.