Subaru Nederland

Naamswijziging goedgekeurd in aandeelhoudersvergadering

SUBARU CORPORATION OFFICIEEL NIEUWE NAAM FHI

29 JUNI 2016 – Fuji Heavy Industries (FHI) gaat vanaf 1 april 2017 officieel verder als SUBARU CORPORATION. De aandeelhouders van het Japanse bedrijf hebben de naamswijziging goedgekeurd tijdens de 85e aandeelhoudersvergadering.

De geschiedenis van FHI gaat terug tot het jaar 1917, toen Aircraft Research Laboratory (later: Nakajima Aircraft Co. Ltd.) werd opgericht. Na diverse reorganisaties ging het bedrijf in 1953 verder als Fuji Heavy Industries. In de jaren erna breidde FHI haar bedrijfsactiviteiten uit van luchtvaart en industriële producten naar auto's van het merk Subaru. Dat begon met de Subaru 360 Minicar in 1958.

Groeien

Met de naamswijziging die op de honderdste verjaardag van het als Nakajima Aircraft gestarte bedrijf van kracht wordt, onderstreept het bedrijf het doel om het merk Subaru verder te laten groeien en nog meer bekendheid te geven als onderscheidend wereldmerk in de auto- en luchtvaartindustrie. De kernwaarde van Subaru, 'Enjoyment and Peace of Mind', staat daarbij centraal en sluit aan op de managementfilosofie van Subaru Corporation: een competitief bedrijf zijn met een solide positie in de markt, waarin de klant op de eerste plaats staat.

Betekenis Subaru

Subaru is de Japanse naam voor de Plejaden, een sterrencluster.De naam symboliseert de zes bedrijven die samen Fuji Heavy Industries vormden en nu nog zichtbaar zijn als zes sterren in het logo van Subaru.

Nederland

In Nederland kent Subaru een trouwe groep klanten, die het eigenzinnige merk weten te waarderen vanwege de vooraanstaande techniek, spreekwoordelijke betrouwbaarheid en zeer goede veiligheidsvoorzieningen. De vorig jaar geïntroduceerde Levorg en onlangs vernieuwde Forester en Subaru XV zijn stuk voor stuk eigenwijze auto's met bovengemiddelde rijeigenschappen en een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Subaru maakte in 2015 in Nederland een groei door van maar liefst 22%. De sportieve en ruime Levorg en de veelzijdige Outback zijn de meest recente toevoegingen aan het gamma. 

De Subaru Levorg is recentelijk aan het gamma toegevoegd. Hij is ruim, betrouwbaar, zeer veilig en beschikt dankzij permanente vierwielaandrijving over een bovengemiddelde wegligging.

De Subaru Levorg is recentelijk aan het gamma toegevoegd. Hij is ruim, betrouwbaar, zeer veilig en beschikt dankzij permanente vierwielaandrijving over een bovengemiddelde wegligging.

Deze website wordt beter bekeken in IE9 of hoger. U kan hier updaten naar de laatste nieuwe versie.

Cookies zorgen er voor dat u prettig en makkelijk op onze website kunt navigeren. Bekijk ons Cookiebeleid  Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.
Page Top Copyright @ Subaru Benelux NV 2022 All Rights Reserved Disclaimer Sitemap