Subaru Nederland

Subaru opent nieuw testcircuit voor geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen

Tokio, 22 juni 2017 – Subaru past zijn testbanen aan op de Bifuka Proving Ground in het Subaru R&E Center*1 in Hokkaido, Japan. De nieuwe banen zullen worden gebruikt voor het ontwikkelen van geavanceerde technologieën die de bestuurder ondersteunen tijdens het rijden.

De Bifuka Proving Ground is opgericht in 1995 om ook onder winterse omstandigheden te kunnen testen. Het terrein van 361 hectare bevat hogesnelheids- en handling parcoursen als ook testbanen voor het rijden onder extreme omstandigheden. Op het circuit worden het hele jaar door getest.

Als onderdeel van de initiatieven om Subaru als merk verder te versterken en zoals vastgelegd in de mid-term management visie, werkt Subaru aan technologieën om haar EyeSight-bestuurdersassistentiesysteem verder te ontwikkelen. Het ultieme doel is om in 2020 marktleider te zijn op het gebied van algemene veiligheid.

Subaru legt nieuwe testbaan aan

Om deze inspanningen te versnellen zal Subaru de nieuw aangelegde testbanen op de Bifuka Proving Ground gaan gebruiken voor het ontwikkelen van systemen die helpen bij onder meer het rijden van bochten op snelwegen, het in- en uitvoegen op snelwegen en het rijden op kruisingen in de stad. Ook zullen er wegen worden toegevoegd die sterk lijken op Noord-Amerikaanse snelwegen. Ongeveer 3 miljard yen zal in de faciliteit worden geïnvesteerd. Het is de bedoeling dat de nieuwe testbaan vanaf de tweede helft van het fiscale jaar 2017 operationeel is. * 2

Subaru blijft streven naar technische uitmuntendheid, zoals het merk ook zeer onderscheidende en aantrekkelijke voertuigen wil bouwen die 'Plezier en 'Peace of Mind ' bieden.

*1: Gelegen in Bifuka-cho, Nakagawa-gun, Hokkaido

*2: Het fiscale jaar 2017 eindigt in maart 2018

Deze website wordt beter bekeken in IE9 of hoger. U kan hier updaten naar de laatste nieuwe versie.

Cookies zorgen er voor dat u prettig en makkelijk op onze website kunt navigeren. Bekijk ons Cookiebeleid  Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.
Page Top Copyright @ Subaru Benelux NV 2022 All Rights Reserved Disclaimer Sitemap