Subaru Nederland

Subaru plust ook in derde kwartaal van 2015

Outback zeer populair, Forester en Subaru XV nog steeds in trek 

Met de komst van de nieuwe Subaru Levorg in het laatste kwartaal van dit jaar, beschikt Subaru over een mooi slotakkoord om het al positieve 2015 nog succesvoller af te sluiten. Na negen maanden heeft het merk een groei doorgemaakt van maar liefst 24,1%, met de komst van de Levorg zal dat percentage verder toenemen. De eerste negen maanden was het vooral de Outback die voor extra showroomtraffic en verkopen zorgde. In totaal wist Subaru in de eerste negen maanden van dit jaar 634 auto’s te verkopen.

De Nederlandse consument koopt weer meer auto’s. De eerste negen maanden 6,7% meer dan het jaar ervoor. Een belangrijk deel van die groei lijkt op conto te komen van bijtellingsvriendelijke auto’s die volgend jaar minder financieel voordeel bieden. Aan Subaru gaan al die bijtellingsperikelen ongemerkt voorbij. De verkopen nemen vooral toe doordat particulieren steeds vaker voor het Japanse merk kiezen. Grootste groeier is de Outback, waarvan er dit jaar maar liefst 740% meer zijn verkocht dan een jaar eerder. In absolute aantallen: tot nu toe zijn er 168 Outbacks verkocht. Bijna 60% van de Outback-rijders komt uit een ander merk.

Veelzijdigheid is ook de belangrijkste reden om voor een Subaru XV of Forester te kiezen. Dat deden 441 kopers, en ongetwijfeld naar volle tevredenheid. Uit Duits onderzoek blijkt dat de meeste Subaru-rijders (94,3%) zeer tevreden zijn over hun auto, met dat percentage behoort Subaru tot de hoogst scorende merken. Vooral de veelzijdigheid, het trekvermogen, de vierwielaandrijving en de actieve en passieve veiligheid zijn redenen om voor een Subaru te kiezen.

De verkoopcijfers van Subaru verdienen extra glans omdat de meest betaalbare Subaru, de Trezia, sinds dit jaar uit het leveringsprogramma is genomen. Het merk richt zich sindsdien voornamelijk op vierwielaangedreven, multifunctionele auto’s die naast veel ruimte, beschikken over een bovengemiddelde wegligging en een riante standaarduitrusting. Ook zijn de meeste modellen voorzien van een automatische transmissie.

2015 belooft dus een mooi jaar voor Subaru te worden dankzij de wereldwijde productiegroei van 8,5%, de verkoopgroei in de exportmarkten (waaronder Europa) met +6,3% en dus ook een toename van registraties in Nederland. Het optimisme wordt mede gevoed door de komst van de Levorg, die momenteel bij de Nederlandse Subaru dealers wordt gepresenteerd. Deze Sports Tourer is een ruime en sportieve stationwagon, ook weer met de bekende boxermotor (nu met directe benzine-inspuiting, turbo en 170 pk), vierwielaandrijving en een automatische transmissie. De Levorg is er in twee uitvoeringen: de 1.6GT Comfort en de 1.6GT-S Premium. Prijzen beginnen bij € 34.995,-, de top-of-the-line-versie kost € 39.995,- en heeft onder meer lederen bekleding, schuifdak en grootscherm navigatiesysteem. Leasen kan vanaf € 712,- (incl. BTW).

Subaru groeit harder dan de markt. En de 34.995,- euro kostende Subaru Levorg moet zijn bijdrage nog gaan leveren.

Subaru groeit harder dan de markt. En de 34.995,- euro kostende Subaru Levorg moet zijn bijdrage nog gaan leveren.