Subaru Nederland

VEEL NIEUWS VAN SUBARU OP 45e TOKYO MOTOR SHOW 2017

  • - Wereldpremière Subaru VIZIV Performance Concept

  • - Twee spectaculaire STI-modellen, speciaal voor Japan: S208 en BRZ STI Sport

  • - S208 gelimiteerd tot 450 stuks, BRZ STI Sport Cool Grey Khaki Edition slechts 100 stuks

Aalsmeer, 19 oktober 2017 - Subaru presenteert veel nieuws op de 45e Tokyo Motor Show 2017, die voor publiek toegankelijk is van 27 oktober tot 5 november aanstaande. Onder de noemer "Het nieuwe verhaal van Subaru - van een bedrijf dat dingen maakt, naar een bedrijf dat mensen laat glimlachen" laat het merk het huidige modellenprogramma zien en gunt het bezoekers een blik in de toekomst van het merk. Subaru's merkwaarde 'Enjoyment and Peace of Mind' staat centraal en maakt een bezoek aan de Subaru-stand meer dan de moeite waard.

Centraal staat de Subaru VIZIV Performance Concept*1. Deze auto laat zien hoe het merk invulling geeft aan rijplezier door een sportieve sedan, gebaseerd op Subaru's ontwerptaal 'Dynamic x Solid', te voorzien van toekomstige veiligheids- en assistentiesystemen die zijn gekoppeld aan Subaru's bekroonde EyeSight. Naast deze concept toont Subaru alle modellen uit het huidige programma en diverse modellen die deelnemen aan de Super GT raceklasse.

Geheel nieuw is de op de Subaru WRX STI gebaseerde S208, waarvan slechts 450 exemplaren gebouwd worden en die beschikbaar komen via een loterij. Ook de Subaru BRZ STI Sport in een speciale, tot 100 exemplaren gelimiteerde versie Cool Grey Khaki Edition wordt via een loterij verkocht. Beide modellen zijn voor de Japanse markt. Met deze twee modellen laat Subaru zien rijplezier hoog in het vaandel te hebben staan, en geeft het merk bovendien invulling aan het verdere uitbouwen van het STI*2-logo als smaakmaker in het modellenprogramma.

Subaru president Yasuyuki Yoshinaga geeft een persconferentie op woensdag 25 oktober om 11.15 uur op de Subaru-stand (East Hall). U kunt de video live volgen via: https://www.youtube.com/user/SUBARUOnTube.

Meer informatie over de stand van Subaru op de autotentoonstelling in Tokyo is te vinden op de officiële website van Subaru: https://www.subaru.jp/tms/.

*1: VIZIV is een afkorting van 'Vision for Innovation', *2: STI staat voor Subaru Tecnica International

SUBARU VIZIV PERFORMANCE CONCEPT

De Subaru VIZIV Performance Concept is een sportieve sedan die Subaru’s visie toont op toekomstige modellen die de merkwaarde Enjoyment and Peace of Mind in zich hebben. De auto is voorzien van geavanceerde assistentiesystemen, waarvan EyeSight de basis is, en loopt vooruit op de groeiende belangstelling voor zelfrijdende auto's. De sport sedan is typisch Subaru en bewijst dat rijplezier niet hoeft te lijden onder maximale veiligheid.

 VIZIV Performance Concept front 6K.jpg

S208

De S208, die is gebaseerd op de WRX STI, is het topmodel van Subaru's sportieve modellenprogramma. STI, Subaru's motorsportdivisie, en Subaru zelf werkten samen aan de ontwikkeling van de motor en het onderstel, en gaven interieur en exterieur exclusieve details mee om van de S208 de ultieme rijdersauto te maken. Ten opzichte van de in 2015 gelanceerde S207 steeg het motorvermogen, nam de acceleratie toe en werd het zwaartepunt verlaagd door een koolstofvezel dak te monteren. Meer specificaties van de S208 en de details van de verkoop via een loterij worden op 25 oktober bekend gemaakt.

Subaru S208

SUBARU BRZ STI Sport

De Subaru BRZ STI biedt ultiem rijplezier en een buitengewoon goede wegligging dankzij verdere optimalisatie van de al bovengemiddeld goede rijeigenschappen van de BRZ. Om het maximale uit het potentieel van de BRZ te halen en de auto naar een hoger niveau te brengen, hebben Subaru en motorsportdivisie STI samen de BRZ verder doorontwikkeld. Toegenomen carrosseriestijfheid en fijnafstemming van het onderstel resulteren in volop rijplezier voor de bestuurder, die er elk moment van de rit aan herinnerd wordt met het topmodel van de BRZ-reeks op pad te zijn. De uitstraling van de BRZ STI Sport is exclusief dankzij speciale details voor in- en exterieur. Een BRZ STI Sport in de speciale lakkleur Cool Grey Khaki wordt gelimiteerd gebouwd en alle 100 exemplaren worden via een veilig verkocht. Meer details worden op 25 oktober bekend gemaakt.

Subaru BRZ staat op de Tokyo Motor Show

OUTBACK LIMITED SMART EDITION 

De Subaru Outback Limited Smart Edition heeft naast de luxe van het topmodel uit de Outback-serie een aantal extra functionele en fraaie opties. Een exclusieve grille, speciale wielen, Ultrasuede*3 stoelen en interieurdelen met donkere, zilveren accenten geven hem een fraaie uitstraling, terwijl ook een navigatiesysteem met 8-inch beeldscherm, Apple CarPlayTM / Android AutoTM en een Harman/Kardon audiosysteem aan boord zijn voor nog meer plezier en rust onderweg.

De Outback Special edition staat ook op de Tokyo Motor Show


*3: Ultrasuede® is een geregistreerd handelsmerk van Toray.

SUBARU XV FUN ADVENTURE CONCEPT

Een conceptcar die het stoere en ruige design van de Subaru XV extra benadrukt: dat is de Subaru XV Fun Adventure. De fraaie off-roadwielen en nadrukkelijke bescherming rondom maken het genieten van outdooractiviteiten nog gemakkelijker. Als lakkleur is gekozen voor geel metallic, dat lekker opvalt in de natuur en van de XV Fun Adventure het stralend middelpunt maakt. 

De Subaru XV fun adventure edition staat op de Tokyo Motor Show

IMPREZA FUTURE SPORT CONCEPT

Tot slot is er de Subaru Impreza Future Sport Concept, gebaseerd op de Impreza Sport, een auto die de bestuurder meer dan ooit laat genieten van een sportieve, praktische auto. De voor- en achterbumper benadrukken met hun dynamische vormgeving het lage zwaartepunt en de centraal geplaatste uitlaatpijp past bij de sportieve inborst. De vlotte persoonlijkheid van de Impreza Future Sport Concept komt eveneens tot uiting in de parelmoergele lakkleur en de contrasterende interieurdetails.

De Impreza Fun edition staat op de Tokyo Motor Show