Subaru Nederland

Nieuwe Subaru XV en Impreza winnen Grand Prix Award met hoogste score ooit in JNCAP-veiligheidstest

Aalsmeer, 7 april 2017 – Subaru gaat in 2017 door met waar het al jaren mee bezig is: het winnen van internationale veiligheidstest. Dit keer hebben de volledig nieuwe Subaru XV en Impreza de Japanse Grand Prix Award*1 2016-2017 gewonnen. Beide modellen wisten de hoogste score*2 te halen in het Japan New Car Assessment Program (JNCAP). JNCAP is de Japanse tegenhanger van de in Europa bekende EuroNCAP-botsproeven. JNCAP wordt uitgevoerd door het Ministerie van Land, Infrastructuur, Transport en Toerisme (MLIT) en het nationale bureau voor automotive veiligheid en slachtofferhulp (NASVA).

Nieuwe Subaru XV en Impreza winnen Grand Prix Award met hoogste score ooit in JNCAP-veiligheidstestDe hoge waardering van de nieuwe Subaru XV en Impreza in de JNCAP-veiligheidstest op onder meer botsbestendigheid en voetgangersbescherming zijn bereikt dankzij Subaru’s expertise op het gebied van veiligheid. De twee modellen ontvingen bovendien de Special Award *3, een prijs voor het standaard hebben van een airbag ter bescherming van voetgangers.

Subaru legt zich er op toe om een onderscheidende rijervaring te bieden aan al zijn klanten waar ook ter wereld. Daarbij zijn “enjoyment and peace of mind” leidend. Ook speelt het merkstatement “Confidence in Motion” een belangrijke rol bij de ontwikkeling van nieuwe modellen. Subaru zal doorgaan om actieve, passieve en pre-crash veiligheidstechnologieën verder te ontwikkelen volgens het “all-around safety” principe, hetgeen plezier en gemoedsrust oplevert voor bestuurder en inzittenden.

Subaru scoort niet alleen goed bij Japanse veiligheidstests. Ook bij de botsproeven van EuroNCAP behoren de modellen van het Japanse merk steevast tot de beste. Alle modellen haalden tot nu toe de maximale score van vijf sterren. Symmetrical All Wheel Drive (S-AWD), het permanente vierwielaandrijfsysteem waar Subaru bekend mee is geworden, is op vrijwel alle modellen standaard en zorgt voor maximale grip en controle onder alle omstandigheden. S-AWD levert, samen met EyeSight, een veiligheidssysteem dat meekijkt met de bestuurder en ingrijpt bij gevaar, een belangrijke bijdrage aan het bovengemiddelde veiligheidsniveau dat elke Subaru biedt.

*1: Award voor voertuigen die in de JNCAP-tests met vijf sterren zijn gewaardeerd en de hoogste score ooit wisten te halen.
*2: 199,7 punten: een nieuw record, voor het eerst bereikt in drie jaar tijd.
*3: Een nieuwe prijs voor een voertuig dat is voorzien van een belangrijke en nieuwe veiligheidsvoorziening.

Deze website wordt beter bekeken in IE9 of hoger. U kan hier updaten naar de laatste nieuwe versie.

Cookies zorgen er voor dat u prettig en makkelijk op onze website kunt navigeren. Bekijk ons Cookiebeleid  Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.
Page Top Copyright @ Subaru Benelux NV 2022 All Rights Reserved Disclaimer Sitemap