Subaru Nederland

Goed eerste half jaar Subaru in Nederland

Subaru Outback en Forester populair, Levorg op komst 

Subaru heeft het eerste half jaar van 2015 in Nederland op een positieve manier afgesloten. Het merk wist de eerste zes maanden van 2015 maar liefst 9% te plussen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Met name de nieuwe Outback en de vernieuwde Forester deden het goed. De verwachtingen voor de tweede helft van het jaar zijn positief door de aanhoudende populariteit van de Outback, de komst van de vernieuwde SUBARU XV en de nieuwe Levorg die vanaf oktober bij de dealer staat.

De Nederlandse automarkt is in de eerste helft van dit jaar met 1,3% gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Subaru laat een aanzienlijk grotere toename van registraties zien. Het merk zag bijna negen procent meer auto’s op het Nederlandse wegennet verschijnen. Met name de nieuwkomer Outback en de altijd populaire Forester deden het met respectievelijk 84 en 223 exemplaren uitstekend. De stoere Outback zorgt niet alleen voor lachende gezichten bij zijn eigenaren, maar ook bij de dealers die een fors aantal nieuwe klanten over de vloer kregen. Ruim de helft van de Outback-kopers is vreemdmerkrijder.

De Forester is al jarenlang een van de meest geliefde Subaru’s op de markt. Met name zijn veelzijdigheid en zijn trekvermogen vormen belangrijke aankoopargumenten. Veeleisende caravanrijders prijzen de motor-versnellingsbakcombinatie en het trekgewicht. Overheidsdiensten, waaronder de politie, kiezen de Forester ook om zijn lage onderhoudskosten en multifunctionaliteit. Wie een Forester kiest, kiest een no-nonsense SUV, inclusief de van Subaru zo bekende kwaliteit.

Subaru ziet de tweede helft van het jaar met minstens zo veel vertrouwen tegemoet als de eerste zes maanden. In oktober maakt de Sports Tourer Levorg zijn opwachting bij de dealers en nu al is de vernieuwde en ruime SUBARU XV gearriveerd. Het model onderscheidt zich van alles dat op de markt is door zijn ruime interieur en scherpe vanafprijs van € 24.995,- in combinatie met een uitgebreid scala aan veiligheid- en comfortverhogende zaken. Zo beschikt elke SUBARU XV standaard over vierwielaandrijving en een automatische transmissie (CVT).

Grootste nieuws voor de tweede helft van dit jaar vormt de introductie van de Subaru Levorg. Dit keer geen SUV-achtige maar een ruime Sports Tourer met een onderstel dat is afgestemd op sportiviteit. Voor de aandrijving zorgt een viercilinder boxermotor met turbo. De krachtbron levert 170 pk en is gekoppeld aan een automatische versnellingsbak en vierwielaandrijving. De nieuwe Levorg staat in oktober bij de dealer, prijzen beginnen bij € 34.995,- voor de 1.6GT Comfort. De top-of-the-line versie, de 1.6GT-S Premium, heeft standaard onder meer lederen bekleding, grootscherm navigatie en schuifdak en kost € 39.995,-.

Dankzij alle productontwikkelingen en de recente herpositionering tot merk van SUV’s en sportief getinte auto’s, is de populariteit van Subaru toegenomen. Het merk verwacht zijn marktaandeel verder uit te bouwen dit jaar.

Subaru Forester en Outback

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deze website wordt beter bekeken in IE9 of hoger. U kan hier updaten naar de laatste nieuwe versie.

Cookies zorgen er voor dat u prettig en makkelijk op onze website kunt navigeren. Bekijk ons Cookiebeleid  Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.
Page Top Copyright @ Subaru Benelux NV 2022 All Rights Reserved Disclaimer Sitemap