Subaru Nederland

“Onze bucketlist is in vijf dagen tijd een stuk korter geworden”

Jacco en zijn vrouw Cindia namen deel aan de Subaru Ice Drive Experience in Lapland

Rijden op ijs, een unieke huskytocht beleven en als klap op de vuurpijl: het Noorderlicht bewonderen. Jacco de Jongh reisde samen met zijn vrouw Cindia Huizer af naar het Zweedse Lapland om daar vijf dagen deel te nemen aan de Subaru Ice Drive Experience: “Een unieke ervaring die ik iedereen kan aanraden!”

Geen moeilijke keuze
Een sprookjesachtig winterlandschap was begin februari het decor van de Ice Drive Experience. Jacco en zijn vrouw waren na een bezoek aan de informatieavond direct enthousiast: “Over deze reis naar het Zweedse Lapland hebben wij niet lang hoeven nadenken. Een bijzondere reis als deze staat al een tijdje op onze bucketlist. In vijf dagen tijd aan zóveel bijzondere activiteiten deelnemen in zó’n betoverende omgeving, wanneer doe je dat nou?”

Direct een veilig gevoel
Het was wel even wennen om over sneeuw en ijs te rijden. “We rijden in Nederland ook in een Subaru, maar onder compleet andere weersomstandigheden, natuurlijk. Toch voelden we ons meteen veilig. In de banden van de auto zaten spikes, die voor nog meer grip zorgden. En je merkt in zo’n winters landschap nog meer dan normaal hoe goed het veiligheidssysteem van de auto werkt. Zodra je ook maar een beetje dreigt te gaan glijen of schuiven, wordt er ingegrepen. Rondtollen kan al bijna niet meer.”

Grenzen opzoeken
“Vooral op het ijscircuit merk je heel goed waartoe de auto in staat is. Bijzonder om te rijden op zo’n gladde ondergrond. En ontzettend leuk om volop de ruimte te krijgen om de grenzen van de auto op te zoeken. Het circuit is zo gemaakt dat je risico’s kunt nemen, en dat ook durft. Gewoon in de auto stappen en kijken wat er gebeurt in een haakse bocht. Erg leuk!” Maar Jacco en zijn vrouw hebben ook wat van het ijsrijden opgestoken: “Goed door de bocht heen kijken, gas loslaten in plaats van remmen, hoe te handelen bij onderstuur en overstuur; alles werd behandeld door de professionele begeleiders, die heel goede tips gaven.”

Een onvergetelijke ervaring
Het allerleukst aan de Ice Drive Experience? Jacco vindt het moeilijk kiezen: “Het ijscircuit vonden wij fantastisch. Heerlijk om de grenzen op te zoeken, zonder ongelukken te veroorzaken. Maar er was zoveel bijzonder tijdens deze reis. De huskytocht: wauw! Al die enthousiaste honden die je staan op te wachten en die je daarna het prachtige landschap doortrekken op een slee. De laagstaande zon die ondertussen door de bomen heen schijnt, in combinatie met de sneeuw; prachtig! En dan hebben we de laatste dag ook nog het Noorderlicht mogen zien. Geweldig. Dat maakte onze reis helemaal compleet. Een onvergetelijke ervaring.”

Net als Jacco en Cindia ook eens het rijgemak van Subaru ervaren, maar dan op Nederlandse bodem? Dat kan tot en met eind maart tijdens de Subaru Winter Testdagen. Stel uw ideale testrit samen op www.subarutestdagen.nl