Subaru Nederland

Subaru WRX & WRX STI bekroond met IIHS Top Safety Pick 2014

WRX en WRX STI halen met ‘2014 TSP’ maximale veiligheidsscore

Aalsmeer, 20 mei 2014

Het Amerikaanse Institute of Highway Safety (IIHS, een non-profit organisatie ondersteund door autoverzekeraars in de VS) heeft de 2015-modellen WRX en WRX STI beloond met de hoogst mogelijke veiligheidswaardering: de ‘2014 Top Safety Pick' (TSP). Al eerder werden de MY 14 modellen van de Subaru Legacy, Outback, Impreza, XV en Forester door IIHS getest en voorzien van de maximale waardering.

All-Wheel Drive

Sinds de introductie van het eerste model in 1992 zijn de Subaru WRX en WRX STI uitgegroeid tot een wereldwijd begrip bij liefhebbers van sportieve wagens. Uitgerust met het Symmetrical AWD (All-Wheel Drive) systeem gebouwd rond Subaru's boxermotor, combineert dit model indrukwekkende prestaties met de praktische eigenschappen van een vierdeurs sedan.

Top Safety Pick (TSP)

Om een Top Safety Pick te winnen moet een voertuig de beoordeling ‘Goed' verdienen bij vier verschillende botsproeven met hoge snelheid. Naast een frontale en een zijdelingse impacttest zijn dat een koprol en een beoordeling van de hoofdsteunen bij een aanrijding van achteren. Er wordt dan onderzocht of de hoofdsteunen de inzittenden voldoende beschermen tegen nekletsel.

Daarnaast is een beoordeling ‘Goed' of ‘Voldoende' noodzakelijk bij een frontale botsproef op een van de voorste hoeken. Deze in 2012 ingevoerde botsproef simuleert een aanrijding met een boom of lantaarnpaal en wordt uitgevoerd door de auto aan een snelheid van 64 km/u te laten botsen op een vast voorwerp. Hierbij raakt 25 procent van de voorzijde van de auto aan de bestuurderskant een bijna twee meter hoog vast voorwerp. De Subaru WRX/WRX STI behaalde bij alle vijf de testen de maximale score ‘Goed' voor de bescherming van de inzittenden.

Merkwaarde

De toekenning van de hoogste veiligheidsscore door IIHS geeft aan dat passieve en actieve veiligheid centraal staan bij het ontwikkelen van nieuwe Subaru-modellen. Subaru geeft zo inhoud aan zijn merkwaarde ‘Enjoyment and Peace of Mind' en blijft zich blijven inspannen om actieve, passieve en pre-crash veiligheidstechnologieën verder te ontwikkelen.

Subaru WRX crash-test

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deze website wordt beter bekeken in IE9 of hoger. U kan hier updaten naar de laatste nieuwe versie.

Cookies zorgen er voor dat u prettig en makkelijk op onze website kunt navigeren. Bekijk ons Cookiebeleid  Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.
Page Top Copyright @ Subaru Benelux NV 2022 All Rights Reserved Disclaimer Sitemap