Subaru Nederland

Subaru maakt zich op voor elektrificatie van zijn modellen. De eerste stap in die richting zijn de e-BOXER-uitvoeringen van de Subaru XV en de Forester. Het Algemeen Dagblad stuurde journalist Erik Kouwenhoven op pad met de volledig nieuwe Forester met hybridetechniek. Zijn testnotities lees je hier. Het hele stuk lezen? Klik dan hier.


Algemeen Dagblad Subaru e-BOXER Forester

Algemeen Dagblad: "Ook Subaru ontkomt niet aan hybride aandrijving"

Het Japanse merk Subaru is eigenzinnig en houdt het liefst vast aan zijn eigen overtuigingen.
Tot voor kort was hybride aandrijving er daar niet één van, maar daar kwam het bedrijf noodgedwongen op terug. 

Subaru is vooral geliefd onder avontuurlijke automobilisten op leeftijd die houden van vakanties met de caravan. Mensen die, kortom, weinig hebben met zaken als ‘sexy uitstraling’, ‘prachtige vormgeving’ en ‘hippe en trendy gadgets’. Maar het zijn ook en vooral slimme mensen, die houden van kwaliteit en duurzaamheid. Ze rekenen alles zorgvuldig door en houden van wandelen en de natuur. Tekst: Erik Kouwenhoven / Algemeen Dagblad 

Goed nieuws dus dat Subaru heeft besloten om de Forester en zijn compactere broertje, XV, te ‘elektrificeren’. Beide modellen zijn nu zogeheten ‘milde hybrides', die zowel het milieu als de portemonnee sparen. Daartoe is de automaat gekoppeld aan een 16,7 pk sterke elektromotor, die wordt gevoed door de boxermotor of via regeneratie van de remenergie. De remenergie wordt opgeslagen in een compacte lithium-ion accu, die zich boven de achterwielophanging bevindt. 

Algemeen Dagblad Subaru e-BOXER Forester

De hybridisering was onvermijdelijk, aangezien een boxermotor van zichzelf niet de allerzuinigste is. In zijn geheel levert de elektrische assistent een verbruikswinst op van 11 procent. De basis van de aandrijving wordt gevormd door een 150 pk sterk blok, dat is gekoppeld aan een CVT-automaat. Puur elektrisch kom je daarmee zo’n 1,6 kilometer ver bij een snelheid van maximaal 40 km/u. Geen cijfers om over naar huis te schrijven dus. Sterker en sneller wordt de Subaru ook nauwelijks, maar wel lekker is dat het blok meer trekkracht krijgt bij lage toerentallen.


Het gehele artikel is hier te vinden.

Meer informatie is hier te vinden

Algemeen Dagblad Subaru e-BOXER Forester

Lees meer:

Gloednieuwe Subaru Forester wint award voor hoogste score in JNCAP-veiligheidstest

Subaru bij RTL Autowereld

Dit is de Subaru Forester e-BOXER

Dit is de Subaru XV e-BOXER

Auto Review Forester e-BOXER

Subaru bevestigt eerste geëlektrificeerde modellen voor de Europese markt