Subaru Nederland

Subaru zet in op hybride en veiligheid op 98e Autosalon van Brussel

Euro NCAP-veiligheidstest Subaru

Nieuwe hybride Forester e-BOXER voor het eerst te zien op tentoonstelling in de Benelux
Ook Benelux-debuut voor hybride Subaru XV e-BOXER 
Subaru introduceert Driver Monitoring System, Reverse Automatic Braking en Rear Seat Reminder 

Aalsmeer, 7 januari 2020 – Subaru laat de autotentoonstelling van Brussel niet onopgemerkt voorbijgaan. Naast de elektrificatie van de Forester en de Subaru XV, speelt het Japanse merk meer dan ooit de kaart van veiligheid. Met nieuwe veiligheidssystemen zoals Driver Monitoring System (DMS), Reverse Automatic Braking (RAB) en Rear Seat Reminder (RSR) en het streven naar nul verkeersdoden in 2030 zet Subaru volop in op de veiligheid van de chauffeur, de passagiers en alle overige weggebruikers.

De grote blikvanger op de stand van Subaru (Hal 4, stand 5) is ongetwijfeld de nieuwe hybride Forester e-BOXER die de maximale score van vijf sterren heeft behaald in de meest recente Euro NCAP-veiligheidstest en in zijn klasse zelfs de hoogste score ooit liet noteren als het gaat om de bescherming van kinderen.

De nieuwe Forester e-BOXER is gebouwd op het nieuwe Subaru Global Platform. Daarmee is hij dynamischer, stijver en veiliger dan ooit. Dat laatste ook dankzij tal van geavanceerde veiligheidstechnologieën die deel uitmaken van het standaard gemonteerde EyeSight Driver Assist Technology.

Maar er is meer dat de veiligheid naar een ongekend hoog niveau brengt. Zo wordt het veiligheidspakket vanaf de basisuitvoering (Comfort) uitgebreid met Emergency Lane Keep Assist, Auto Vehicle Hold en Rear Seat Reminder. Deze laatste functie maakt de chauffeur attent op de aanwezigheid van kinderen op de achterbank. Zo kunnen ze tijdens warme zomermaanden niet onbewust achtergelaten worden in een snikhete auto en worden mogelijke drama’s vermeden. Vanaf de tweede uitvoering (Luxury) komen hier nog eens twee gloednieuwe veiligheidssystemen bij. De eerste is Reverse Automatic Braking: een automatisch noodstopsysteem dat ingrijpt bij een op handen zijnde aanrijding tijdens het achteruitrijden.

Als tweede is er het Driver Monitoring System, een nieuwe gezichtsherkenningstechnologie, die de bestuurder continue in de gaten houdt en waarschuwt zodra vermoeidheid en/of te grote afleiding wordt gedetecteerd. Voor extra comfort onthoudt het systeem ook de zitpositie, de stand van de buitenspiegels en temperatuurvoorkeuren van maximaal vijf verschillende bestuurders. 

De Forester e-BOXER wordt aangedreven door een tweeliter boxermotor met 150 pk die is gekoppeld aan een 16,7 pk sterke elektromotor. Voorts heeft hij een automatische Lineartronic versnellingsbak en natuurlijk de permanente vierwielaandrijving die Subaru standaard aanbiedt op zijn modellen. De Forester met hybridetechnologie is er vanaf € 46.995,- inclusief een zeer rijke standaarduitrusting en een uitgebreide veiligheidsuitrusting. Het model is per direct leverbaar.

e-BOXER, hybrid the Subaru way

Veilig, veelzijdig en nu voorzien van hybridetechnologie; dat is de nieuwe Subaru XV e-BOXER. Sinds de introductie in 2011 is de Subaru XV een populaire keuze. Het model is inmiddels zelfs zo gewild dat hij tegenwoordig Subaru’s bestseller in Europa is, met meer dan 40% van de totale Europese verkoopmix in 2019. Voor 2020 is de nieuwe Subaru XV e-BOXER voorzien van een volledig nieuwe hybride-aandrijflijn, de e-BOXER. Hij combineert een elektromotor met een vermogen van 16,7 pk met een tweeliter BOXER-motor met 150 pk.

Permanente Symmetrical All-Wheel Drive (S-AWD) en een automatische Lineartronic-transmissie zijn ook standaard. Net als elke Subaru beschikt de Subaru XV over een uitgebreide veiligheidsuitrusting. Zo is onder meer EyeSight standaard. Slimme techniek en de vele veiligheidsvoorzieningen maken de Subaru XV de veiligste auto in zijn klasse, aldus onafhankelijke testinstantie Euro NCAP. De nieuwe Subaru XV e-BOXER is er vanaf € 40.295,- en staat vanaf eind januari bij de Nederlandse Subaru-dealers. 

Naast de nieuwe Forester e-BOXER en Subaru XV e-BOXER brengt Subaru de Outback, de Impreza, de Levorg en de Subaru BRZ mee naar paleis 4 van de Brusselse Autosalon. De autotentoonstelling wordt gehouden van 10 tot en met 19 januari 2020.

Interesse in een proefrit in de compleet vernieuwde Subaru Forester?

Interesse in een proefrit in de vernieuwde Subaru XV e-BOXER?

Subaru Forester e-BOXER

Klik hier voor een Subaru-dealer bij u in de buurt.

 

Lees meer:

Forester wint award voor hoogste score in JNCAP-veiligheidstest

Subaru redt levens

Subaru bij RTL Autowereld

Dit is de Subaru Forester e-BOXER

Dit is de Subaru XV e-BOXER