Subaru Nederland

Subaru BRZ in Frankrijk gekozen tot sportwagen van het jaar 2012!

Aalsmeer, 7 januari 2013

Sinds 1982 brengt het Franse tijdschrift Echappement de belangrijkste sportwagens van het jaar samen op hetzelfde podium. Voor de 31editie van de "Sportwagen van het Jaar"-verkiezing werden de leden van de redactie en een lezer vergezeld door de professionele autocoureur François Delecour, die o.a. vier overwinningen in de World Rally Championship heeft behaald.

Dit jaar is voor de eerste keer de prijs gewonnen door een auto die is ontworpen in nauwe samenwerking tussen twee constructeurs: de Subaru BRZ en de Toyota GT 86. Met zes eerste plaatsen en drie tweede, heeft de Subaru BRZ / Toyota GT 86 de harten veroverd van de fans.

De filosofie achter het ontwerp van de BRZ is "rijplezier". Om dit te bereiken, hebben de ingenieurs een lichte auto ontworpen, met achterwielaandrijving en Boxermotor waardoor het zwaartepunt zeer sterk verlaagd kon worden. Het doel is bereikt. De blikken van degenen die achter het stuur hebben plaats genomen spreken wat dat betreft boekdelen!

Voor Subaru is het de tweede prijs na de overwinning van de Impreza GT Turbo in 1995, wiens roem nog steeds bijdraagt aan het imago van Subaru. De Subaru BRZ betekent ongetwijfeld het begin van een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Subaru!

Het volledige verslag van de verkiezing van de Sportwagen van het Jaar 2012 kunt u lezen in het decembernummer van Echappement.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deze website wordt beter bekeken in IE9 of hoger. U kan hier updaten naar de laatste nieuwe versie.

Cookies zorgen er voor dat u prettig en makkelijk op onze website kunt navigeren. Bekijk ons Cookiebeleid  Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.
Page Top Copyright @ Subaru Benelux NV 2022 All Rights Reserved Disclaimer Sitemap