Subaru Nederland

 

Subaru met Nederlandse coureur Carlo van Dam in 24 uur Nürburgring

Aalsmeer, 16 juni 2014

Subaru neemt dit jaar voor de zevende keer op rij deel aan een van de zwaarste langeafstandsraces ter wereld: de 24 uur van de Nürburgring. Het Japanse merk brengt samen met Subaru Tecnica International (STI) een WRX STI aan de start. De auto wordt bestuurd door onder meer de Nederlandse coureur Carlo van Dam.

De 42e editie van de ADAC Zurich 24h-Rennen, zoals de race op de Nürburgring officieel heet, belooft weer een waar spektakelstuk te worden. De ingrediënten: een 25 kilometer lang circuit dat als een van de moeilijkste ter wereld geldt, maar liefst 175 auto’s in diverse klassen en een Subaru WRX STI aan de start. De door de Japanse fabriek ingeschreven auto wordt bestuurd door de 28-jarige coureur Carlo van Dam. De Nederlander deelt de WRX STI met twee Japanners en een Duitse coureur.

Subaru wil met zijn deelname aan de 24 uur durende uitputtingsslag aantonen dat een capabele en straatlegale sportsedan als de WRX STI met wat kleine aanpassingen een meer dan uitstekende raceauto is.

Basis

Aan de basis van de speciale toerwagen staat de Subaru WRX STI (http://www.subaruwrxsti.nl) zoals onlangs geïntroduceerd. Natuurlijk is de auto voorzien van Subaru’s onvolprezen Symmetrical All Wheel Drive, de vierwielaandrijving die op de meeste Subaru’s standaard is. Voor de motorisatie zorgt nog zo’n sterk staaltje Subaru-techniek: een tweeliter viercilinder boxermotor met turbo.

In racetrim levert de WRX STI maar liefst 340 pk en 461 newtonmeters aan koppel. Het vermogen wordt via een sequentiële zesbak en een metalen STI-racekoppeling op het asfalt overgebracht. Om het beest tijdig te kunnen stoppen, zijn Brembo-remmen gemonteerd. Voor met zes zuigers en achter met vier zuigers per klauw. Dunlop racebanden in de maat 260/66 R18 liggen om lichtmetalen 18 x 10J wielen van BBS.

Volgen

De 24-uurs race op de Nürburgring vindt plaats van 19 tot en met 22 juni. De persconferentie voorafgaand aan de race en de race zelf zijn via Subaru-Ustream (http://www.ustream.tv/channel/subaru-ustream) te volgen. Tijdens het evenement zullen diverse in en op de auto gemonteerde camera’s de ongetwijfeld spectaculaire beelden doorgeven. Ook zullen interviews met de rijders en andere leden van het team via de stream te zien zijn. De race begint op zaterdag 21 juni om 15.30 uur.

Terug naar het nieuwsoverzicht