Subaru Nederland

Dit is de Subaru Solterra

Subaru Solterra EV

Subaru heeft officieel het doek van zijn eerste, volledig elektrische SUV, de Solterra getrokken. Maak kennis met de Solterra.

Veiligheid
Veiligheid zit in het DNA van Subaru. Al vele jaren. De Solterra legt de lat nog weer hoger, passief en actief. Hij beschikt over een skeletstructuur die botsenergie optimaal absorbeert, zijn volledig nieuwe bodemplaat is zeer stijf en stevig, ook weer voor extra veiligheid. En er zijn allerlei hulpsystemen die met de bestuurder meekijken om ongelukken te voorkomen.

Rijeigenschappen
De Solterra moest beschikken over uitstekende rijeigenschappen. Zijn vierwielaandrijving helpt daarbij, zoals de eerdergenoemde bodemplaat dat ook doet. En de besturing is niet digitaal, maar gewoon mechanisch. Simpelweg omdat dat het beste stuurgevoel oplevert. De Solterra biedt rijplezier, hij rijdt als een echte Subaru.

Elektrisch 
De actieradius van de Europese versie is nog niet bekend, maar ga ervanuit dat die dankzij accupakketten met hoge capaciteit ruimschoots voldoende is. Voldoende voor dagelijkse ritten, maar ook als een langere tocht zich aandient. De Solterra zorgt voor stressvrij, comfortabel en veilig elektrisch rijden.

Subaru Solterra EV

Betrouwbaarheid
Subaru rijdt niet voorop in de EV-race. Bewust, dat past niet bij het merk. Subaru wil met de Solterra een doorwrochte en betrouwbare auto neerzetten die net als zijn familieleden met hybridetechniek of benzinemotor zonder problemen lang meegaat.

Stoer
Veel bodemvrijheid, lange veerwegen, 18 of 20 inch wielen, kunststof wielkuipverbreders; de Solterra ziet er indrukwekkend uit. Ga ervanuit dat hij zijn stoere uiterlijk waarmaakt, onder meer dankzij zijn vierwielaandrijving met X-mode AWD-controlesysteem. Waar u besluit naartoe te rijden, de Solterra brengt u er. Inderdaad, net als de XV, Forester en Outback.

Ruimte
De Solterra is 4,69 meter lang en 1,86 meter breed. Doordat een belangrijk deel van de techniek tussen de wielen en in de vloer is weggewerkt biedt de Solterra een zee aan ruimte. Voor en achterin.

Wanneer
De Subaru Solterra komt in de loop van 2022 op de markt. Tot die tijd zal er beetje bij beetje meer informatie over het model beschikbaar komen. We raden u aan om deze site in de gaten te houden. U kunt zich hier ook inschrijven voor de Solterra-nieuwsbrief, dan ontvangt u geheel vrijblijvend updates over Subaru’s allereerste EV.

 
Subaru Solterra EV