🕒 2 minuten lezen

Bye Bye "Range Anxiety"

Electric Living Series

 

Range anxiety is de angst om met je elektrische auto je eindbestemming niet te halen, niet tijdig een laadpaal te kunnen vinden en met een lege batterij langs te weg stil te vallen. Deze angst is voor heel wat mensen een van de belangrijkste struikelblokken om te twijfelen over de aanschaf van een elektrische auto. Maar ondertussen rijden er al heel wat elektrische voertuigen rond en uit onderzoek bij deze chauffeurs blijkt dat ‘accustress’ nergens voor nodig is.

Elektrisch rijden is een geheel nieuwe ervaring en vergt inderdaad enkele kleine aanpassingen. Maar die aanpassingen bieden alleen maar voordelen. Zodra je vertrouwd bent met je EV wordt laden snel een automatisme. Je kan het vergelijken met de overstap van de lagere school naar de middelbare school of een eerste werkdag bij je nieuwe baas. Het is even anders, maar het went snel.

Zo zal je heel snel ervaren dat het opladen van een elektrische auto zelfs handiger is dan het omrijden naar een tankstation. Het tanken van brandstof zelf gaat inderdaad nog altijd sneller dan het opladen van een batterij, maar je batterij opladen bij een laadstation kan in principe geheel worden vermeden.

 

Solterra Charging City

 

Elektrische auto's worden immers opgeladen wanneer ze stilstaan en niet worden gebruikt. Tegenwoordig zijn er daarvoor op bijna alle publieke plaatsen laadpalen te vinden: op het werk, bij winkelcentra, hotels, restaurants, in openbare parkeergarages, bij tankstations of zelfs bij sportcentra en de bioscoop. Voldoende gelegenheid dus om de batterij op te laden.

De Subaru Solterra heeft een maximaal rijbereik van 466 km met een volledig opgeladen batterij, volgens de gehomologeerde WLTP-cijfers. Ruimschoots voldoende voor dagdagelijks gebruik, aangezien de Nederlandse automobilist gemiddeld 32 kilometer per dag rijdt. De Subaru-rijder legt overigens gemiddeld per dag iets meer af: 50 kilometer. Angst om zonder prik te komen is dus ongegrond. Om de angst helemaal weg te nemen is er de Subaru Care app die je een real life overzicht van alle laadpalen in je buurt geeft, zodat je altijd en overal een laadpunt voor je Solterra kunt vinden. Geen enkele reden tot paniek dus. 

 

Solterra driving

 

Klik verder naar het overzicht  ⋙

Klaar voor het elektrisch avontuur?

Klim achter het stuur van de Solterra

De zon en de aarde. Sol en terra. Samen in de natuur. Samen in SOLTERRA, de volledig elektrische SUV, een in het leven geroepen krachtige go-anywhere AWD, die bijdraagt aan een duurzame toekomst met praktisch en veilig rijplezier. Boek vanaf nu een proefrit online!