Subaru Nederland

Subaru - Tips voor in de file

Filerijden: zo houdt u het veilig en ontspannen

Herfst is file. En niet zo’n beetje ook. Er is bijna geen ontkomen aan. Daarom: tips om het filerijden zo ontspannen en, mede daardoor, veilig mogelijk te maken.

1. Acceptatie in plaats van frustratie

Het is soms misschien aanlokkelijk om van baan te wisselen als u een gaatje ziet, maar het blijkt vaak niet het effect te hebben dat u wilt. Voor het verloop van de file is het beter om zoveel mogelijk op dezelfde baan te blijven rijden. Ja, het zal stapvoets zijn. En soms zelfs stilstaan. Maar het constant veranderen van baan bezorgt u alleen maar onnodig stress. Bovendien bent u extra kwetsbaar als uw auto steeds weer tussen twee andere auto’s wilt proppen. Accepteer liever dat u in de file staat en maak het zo leuk mogelijk.

2. Ontspannen sfeer in de auto

Kunt u enorm genieten van het lezen van een boek? In de app LuisterBieb staan honderden luisterboeken binnen allerlei genres. Zet er één op in de file en u krijgt een verhaal naar keuze te horen. Helemaal gratis. En als u lid bent van de bibliotheek krijgt u toegang tot extra boeken. Liever wat goede muziek ter ontspanning? Zorg dan dat u eens de tijd neemt om een Spotify-playlist voor in de file samen te stellen. Kunt u op zo’n moment wel wat vrolijke zomerhits gebruiken? Of liever rustige, klassieke nummers? U kent uzelf het beste, dus maak vooral een file-playlist op maat.

3. Maak goed gebruik van uw ‘extra’ tijd

Uw filetijd als ‘wachten’ zien, maakt het er niet leuker op. Zie deze tijd liever als extra tijd die u optimaal kunt benutten. Luister bijvoorbeeld naar een podcast. Deze zijn er tegenwoordig op elk gebied. Van actualiteiten tot automotive en van marketing tot geschiedenis; er is voor ieder wat wils te vinden online. Zet er eens één op en zo’n file is ineens ontzettend leerzaam!

4. Superveilig: een extra paar ogen

Hoewel het tempo in een file laag ligt, gebeuren er in zo’n lange rij auto’s wel regelmatig ongelukken. U bent in de file nu eenmaal extra geneigd om andere dingen te gaan doen als een telefoontje plegen, rommelen in een tas of make-up bijwerken. Voorkom dit soort afleiding liever, want u heeft alle aandacht nodig voor het onvoorspelbare verkeer. Rijdt u in een Subaru Forester, dan komt EyeSight goed van pas. Met dit extra paar ogen ziet u extra goed wat er om u heen gebeurt. Het unieke veiligheidssysteem kijkt met twee camera’s naast de binnenspiegel met de bestuurder mee om te waarschuwen, of in te grijpen, bij gevaar. Zelfs in complete duisternis kan het andere objecten zonder moeite onderscheiden en worden aanrijdingen dus voorkomen.

Het rijgemak van de Forester zelf ervaren?

Maak via onderstaande button een afspraak voor een proefrit bij u in de buurt. 

Meer lezen?

Zo maakt u de beste proefrit

Met de auto naar Zweden

Veilig de weg op in de herfst: 5 tips

Autojournalist Werner Budding op pad met de Subaru Outback

Prijswinnaar op pad met de Subaru Outback

Tips & Tricks: Friesland met de Outback

AutoWeek: Het daglicht achterna met de Outback