Subaru Nederland

Nieuwe Forester behaalt topscore van 5 sterren bij de Euro NCAP crashtest

Aalsmeer, 7 januari 2013

De nieuwe generatie Subaru Forester heeft de hoogste score van 5 sterren behaald in het European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) voor zijn algehele veiligheidsniveau. De score voor 2012 weerspiegelt de prestaties van de nieuwe Forester onder de nieuwste Euro NCAP-eisen. Sinds 2009 hanteert Euro NCAP een uitgebreider en strenger eisenpakket, waarbij de "Bescherming van volwassenen", "Bescherming van kinderen", "Bescherming van voetgangers" en "Veiligheidsassistentie" worden beoordeeld.

De nieuwe Forester heeft op alle beoordelingscriteria uitstekend gescoord. Hij kreeg de maximale score voor de bescherming van alle delen van het lichaam bij de zijdelingse botsproef en de voorbumper kreeg de hoogste waardering voor de bescherming van de benen van voetgangers. 

Subaru heeft zijn unieke ringvormige versterkte frame verder ontwikkeld door de structuur voor het wegvoeren van botsenergie verder te optimaliseren. Het gebruik van staal met een hoge treksterkte zorgt voor een afname van het gewicht, een verbeterde absorptie van stootbelasting uit alle richtingen en een verhoogd veiligheidsniveau voor de bescherming van inzittenden.

Euro NCAP is een onafhankelijke organisatie bestaande uit Europese overheden en organisaties van automobilisten en consumenten. Sinds 1997 test Euro NCAP de veiligheid van nieuwe auto's.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deze website wordt beter bekeken in IE9 of hoger. U kan hier updaten naar de laatste nieuwe versie.

Cookies zorgen er voor dat u prettig en makkelijk op onze website kunt navigeren. Bekijk ons Cookiebeleid  Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.
Page Top Copyright @ Subaru Benelux NV 2022 All Rights Reserved Disclaimer Sitemap