Subaru Nederland

Subaru Forester wint “IIHS Top Safety Pick +”

Forester enige SUV die 'Goed' weet te scoren

Aalsmeer, 5 juni 2013

Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI), fabrikant van Subaru personenauto's, is verheugd dat Subaru Amerika de "2013 Top Safety Pick + (TSP+)", voor de Forester in ontvangst heeft mogen nemen. De TSP+ is de hoogst mogelijke score op veiligheidsgebied in Amerika en wordt uitgereikt door het Insurance Institute of Highway Safety (IIHS). Deze non-profit organisatie, die wordt gesteund door autoverzekeraars in de VS, onderzoekt de veiligheid van personenauto's. De nieuwe Forester is inmiddels te koop in Noord-Amerika en in Europa, waar de auto onlangs vijf sterren in de EuroNCAP botsproeven kreeg.

De nieuwe Forester verdiende als enige van de 13 geteste SUV's de score ‘Goed' door als enige de frontale, versprongen botsproef goed te doorstaan. Het model haalde daarmee de "TSP+ score" binnen. Het is de derde "TSP+ score" voor Subaru nadat eind vorig jaar de nieuwe Legacy en Outback ook al deze mooie waardering kregen. Het I-nstituut geeft alleen een "TSP+ score" als tenminste vier keer een score ‘Goed' is gehaald voor bescherming van inzittenden en bij de vijfde test niet lager dan een ‘Aanvaardbaar' is gescoord.

Subaru is door het IIHS erkend als de enige autofabrikant die vier achtereenvolgende jaren met een Top Safety Pick (TSP) is beloond voor het volledige gamma (Subaru Legacy, Subaru Outback, Subaru Forester, Subaru Tribeca, Subaru Impreza, Subaru XV en Subaru BRZ) momenteel verkocht in de Noord-Amerikaanse regio. TSP is na TSP+ de best mogelijke beoordeling voor veiligheid.

IIHS verstrekt consumenten informatie over de veiligheid van voertuigen door modellen uitvoerig en op vier onderdelen te testen op het gebied van inzittendenbescherming. De scores lopen van Goed via Aanvaardbaar naar Matig en Slecht. Om in aanmerking te komen voor de "Top Safety Pick" moet het model ‘Goed' scoren in alle vier de hogesnelheidstests met een frontale en een zijdelingse botsproef, een rolproef en de tests van stoelen en hoofdsteunen bij een aanrijding van achteren.

Als extra test heeft het IIHS in 2012 de frontale, versprongen botsproef geïntroduceerd om de bescherming van de inzittenden bij frontale botsingen verder te kunnen onderzoeken. Deze botsproef is een veeleisende crashtest die eigenlijk precies nabootst wat er gebeurt als de voorste hoek van een auto in botsing komt met een ander voertuig of een object zoals een boom of een lantaarnpaal. In de test botst 25 procent van de voorzijde van de auto, aan de kant van de bestuurder, met een snelheid van 64 km/h tegen een 1,5-meter hoog blok.

FHI heeft zich als doel gesteld om Subaru-rijders de kenmerkende rijervaring "Genieten en Peace of Mind" te bieden. "Confidence in Motion" is daarvoor de basis en is alleen mogelijk dankzij een essentieel element als ‘veiligheid'. Subaru zal zich op veiligheidsgebied blijven inspannen en door middel van het "All-Around Safety"-principe actieve, passieve en pre-crash veiligheidstechnologieën verder ontwikkelen.

  • Subaru Forester klein 1
  • Subaru Forester klein 2
Terug naar het nieuwsoverzicht

Deze website wordt beter bekeken in IE9 of hoger. U kan hier updaten naar de laatste nieuwe versie.

Cookies zorgen er voor dat u prettig en makkelijk op onze website kunt navigeren. Bekijk ons Cookiebeleid  Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.
Page Top Copyright @ Subaru Benelux NV 2022 All Rights Reserved Disclaimer Sitemap