Subaru Nederland

 

Forester XT aantrekkelijk en sportief alternatief voor Nederland

  • Door Subaru Tecnica International (STI) ontwikkelde Forester tS blijft in Japan
  • Gelimiteerde uitvoering met nadruk op sportieve details en rijeigenschappen
  • Forester XT met vrijwel identieke looks als tS leverbaar in Nederland

De succesvolle en veelzijdige Subaru Forester is tijdelijk als gelimiteerde tS leverbaar in Japan. Deze uitvoering is door Subaru Tecnica International (STI), de autosportdivisie van Subaru, extra sportief aangekleed. Er worden slechts 300 rechtsgestuurde exemplaren van de Forester tS voor de Japanse markt gebouwd. Voor de Nederlandse liefhebber van zo’n sportief ogende Forester is de XT een aantrekkelijke optie: het uiterlijk van deze uitvoering vertoont sterke overeenkomsten met dat van de tS.

STI, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de autosportactiviteiten van Subaru, heeft de Forester tS ontwikkeld met als doel de auto extra sportieve rijeigenschappen, een hoogwaardig interieur en exclusieve stylingdetails mee te geven. De Forester tS is te herkennen aan de 19 inch BBS lichtmetalen wielen, waarachter geventileerde remschijven van Brembo gemonteerd zijn. Naast STI-badges en –details zijn ook de voor- en achterbumper speciaal voor deze uitvoering ontwikkeld.

Het interieur van de tS is uitgerust met lederen bekleding en het dashboard is afgewerkt met koolstofvezel elementen. Voor een extra sportieve wegligging heeft STI het onderstel van de auto aangepast. Gebleven is de krachtige en zuinige 2,0-liter boxermotor met turbo, zoals ook in Nederland in de Forester XT geleverd wordt. 

In Nederland is de Subaru Forester al meer dan zeventien jaar een vertrouwde verschijning. Standaard is de stoere SUV voorzien van Subaru’s Symmetrical AWD, de vierwielaandrijving die voor veel mensen een belangrijke reden is om voor een Subaru te kiezen. Het systeem zorgt voor rijplezier, veiligheid en betrouwbaarheid. Bijkomend voordeel is het hoge trekgewicht van 2.000 kilogram, waardoor de Forester geliefd is bij eigenaren van bijvoorbeeld een caravan, boot- of paardentrailer. 

Hoewel de Forester tS specifiek voor de Japanse markt is ontwikkeld en gehomologeerd en daarom niet in Nederland te koop is, heeft de Forester XT een aerodynamica-pakket met onder meer de voorbumper, zijskirts en achterspoiler van de tS. Ook de Forester Diesel Sport Executive toont overeenkomsten met de sportiefste Forester ooit. Over de verdere stijlelementen en het personaliseren van de auto met bijvoorbeeld lederen bekleding, speciale wielen of sportieve extra’s kan de Subaru-dealer alles vertellen. 

Subaru Forester ST