Subaru Nederland

Geheel nieuwe Subaru Forester e-BOXER bekroond met EuroNCAP Best in Class Cars 2019

Forester de veiligste in zijn klasse

Subaru Forester e-BOXER gekroond tot beste in de Small Off-Road/MPV-klasse door Euro NCAP* 1 
Subaru’s tweede prijs voor ‘Best in Class’ door Euro NCAP 
De volledige nieuwe Forester e-BOXER haalt hoogste score ooit in zijn klasse*2 bij test Bescherming Inzittenden Kind

Euro NCAP-veiligheidstest Subaru

Aalsmeer, 8 januari 2020 – De Subaru Forester e-BOXER is uitgeroepen tot ‘Best in Class 2019’ in de categorie ‘Small Off-Road/MPV’, een prijs die wordt toegekend aan het best presterende model in zijn klasse in het Europese veiligheidsonderzoek van nieuwe auto’s (Euro NCAP) 2019.
 
Het is de tweede keer voor Subaru dat het merk deze prestigieuze veiligheidserkenning ontvangt, dit nadat de SUBARU XV en Impreza werden bekroond als ‘Best in Class 2017’ in de categorie ‘Small Family Car’.
 
De geheel nieuwe Subaru Forester e-BOXER kreeg de maximale vijf sterren met uitstekende scores in alle vier de beoordelingsgebieden (volwassen inzittenden, inzittenden kind, kwetsbare verkeersdeelnemers, veiligheidsassistentie). De Forester haalde de hoogste score ooit in zijn klasse voor 'Bescherming Inzittenden Kind' in de Euro NCAP 2019-test.
 
Wereldwijd wist deze vijfde generatie Forester al eerder belangrijke prijzen in de wacht te slepen. In Japan won hij de JNCAP First Price*4, in het Japan New Car Assessment Program (JNCAP)*5, waar de botsveiligheid werd beoordeeld. Ook wist de Forester de hoogste score te halen van ASV+++ (Advanced Safety Vehicle Triple Plus) in de JNCAP-test 2019 waarbij de preventieve werd getest. Met het winnen van de Grand Prix Award 2018-2019 in de JNCAP botsveiligheidstest, haalt Subaru deze belangrijke erkenning voor de tweede keer binnen. Eerder al wisten de Impreza en de Subaru XV de Grand Prix Award 2016-2017 te winnen.
 
 

* 1: Onafhankelijke crashtest & veiligheidsorganisatie ondersteund door zeven Europese overheden en auto- en consumentenclubs.
* 2: Score voor de Subaru Forester e-BOXER bij Bescherming Inzittenden Kind: 91% van de maximale score in de meest recente Euro NCAP test in de categorie Small Off-Road/MPV.
* 4: Award voor het JNCAP-voertuig met vijf sterren dat op het moment van de test de hoogste score ooit heeft gehaald.
* 5: Programma voor de beoordeling van voertuigveiligheid in Japan, uitgevoerd door het ministerie van Land, Infrastructuur, Transport en Toerisme (MLIT) en deNational Agency for Automotive Safety and Victim’s Aid (NASVA).


Interesse in een proefrit in de compleet vernieuwde Subaru Forester?

Interesse in een proefrit in de vernieuwde Subaru XV e-BOXER?

Subaru Forester e-BOXER

Klik hier voor een Subaru-dealer bij u in de buurt.

 

Lees meer:

Euro NCAP Veiligheidstest

Forester wint award voor hoogste score in JNCAP-veiligheidstest

Subaru redt levens

Subaru bij RTL Autowereld

Dit is de Subaru Forester e-BOXER

Dit is de Subaru XV e-BOXER