Subaru Nederland

‘GRAND PRIX AWARD' VOOR SUBARU LEGACY IN JNCAP-VEILIGHEIDSTESTS

Na onderscheidingen in de VS, Australië en Europa

Aalsmeer, 3 mei 2010

Een toevalstreffer is het natuurlijk allang niet meer: opnieuw veroverde een Subaru een prestigieuze onderscheiding voor zijn veiligheidsniveau. Nu weer is de jongste Legacy-generatie bekroond met de ‘Grand Prix Award' in de Japanse JNCAP-botstests!

‘Nu weer', met nadruk, want het is de derde achtereenvolgende maal dat Subaru in de JNCAP (Japan New Car Assessment Program) met de hoogste eer aan de haal gaat. Overigens beperkt dit zich zeker niet tot één model, want in voorgaande edities vielen zowel de Subaru Impreza, de Forester, de Exige als nu dus de Subaru Legacy in de prijzen.

Topscores

De Subaru Legacy is de enige van alle deelnemende auto's die in het kader van de meest recente JNCAP-tests werd onderscheiden met de ‘Grand Prix Award'. Dit naar aanleiding van de maximaal haalbare scores die de auto liet noteren op het gebied van inzittendenbescherming voor bestuurder en passagier voorin, voetgangersprotectie en bescherming tegen een whiplash, terwijl ook de bescherming van passagiers achterin met een absolute topscore werd beloond.

Strikt onafhankelijk

Evenals de Europese-, Amerikaanse en Australische NCAP-botsproeven heeft de Japanse JNCAP tot doel de autofabrikanten ertoe te bewegen zo veilig mogelijke auto's te bouwen. Gezien de reeks onderscheidingen die Subaru naar aanleiding van deze - strikt onafhankelijke - tests wereldwijd ten deel viel, is het volkomen gerechtvaardigd te stellen dat Subaru extreem veilige automobielen bouwt en sowieso in dit opzicht tot de absolute wereldtop behoort.

Maximale scores

Dit laatste geldt zéker voor de jongste generatie Subaru Legacy, die recent ook werd bekroond tot ‘Top Safety Pick 2010' door het Insurance Institute of Highway Safety (IIHS) in de VS en zowel in de Australische ANCAP als de Europese EuroNCAP de maximale score van vijf sterren behaalde vanwege het veiligheidsniveau.

Terug naar het nieuwsoverzicht