Subaru Nederland

Groot productoffensief Subaru

Drie nieuwe modellen in drie verschillende segmenten in aantocht

Aalsmeer, 21 november 2013

Subaru laat met drie nieuwe modellen zien waar het merk de komende jaren naar toe gaat. Door toepassing van unieke technische voorzieningen als Symmetrical AWD en boxermotoren, weten alle drie de modellen de kernwaarde van Subaru op een uitstekende manier uit te dragen: Rijplezier en ‘peace of mind’ zijn ook weer in het DNA van deze Subaru’s terug te vinden.

Legacy

Een belangrijke rol in dit indrukwekkende productoffensief is weggelegd voor de nieuwe Legacy, hoewel de auto nu nog als concept car door het leven gaat, geeft hij al wel duidelijk aan hoe de volgende generatie Legacy er uit zal gaan zien.

Sinds de lancering van de Legacy in 1989, heeft dit model van Subaru overal ter wereld lof geoogst als het gaat om veiligheid, betrouwbaarheid en rijeigenschappen. De Legacy dankt die waardering aan unieke technische voorzieningen als de compacte en krachtige boxermotor en Subaru’s hypermoderne Symmetrical All Wheel Drive. In 2014 viert de Legacy zijn 25ste verjaardag, de Subaru Legacy Concept geeft de designrichting van de volgende generatie Legacy weer. Achter de dynamische en stoere vormgeving gaat wederom een ruim en comfortabel interieur schuil. Ook deze Legacy biedt een hoge mate van dynamische veiligheid, die hij weet te combineren met een onder alle omstandigheden voorspelbaar weggedrag, onder meer dankzij Symmetrical All Wheel Drive.

Subaru Legacy

Levorg

Subaru heeft meer in het verschiet, zoals de Levorg. Het nieuwe model is het tastbare bewijs dat Subaru zich bij de ontwikkeling van zijn modellen altijd inspant om het rijplezier te vergroten. De Levorg heeft de capaciteiten om comfort te combineren met rijdynamiek. Desondanks laat het model dankzij een motor met een geringe inhoud uitstekende verbruikcijfers noteren. De direct ingespoten boxermotor met turbo (DIT) wordt leverbaar in twee versies; de volledig nieuw ontwikkelde 1,6 liter DIT en de 2.0 DIT, die dankzij zijn hoge vermogen en dito koppel ongekend veel rijplezier biedt.

De Levorg weet een prachtig en stijlvol design van een Sports Tourer te combineren met een riant laadvermogen. Andere aansprekende eigenschappen zijn het tot in de kleinste onderdelen hoogwaardig afgewerkte interieur, maximale bruikbaarheid, eersteklas rijcomfort, en een directe besturing. Al deze aspecten dragen bij aan een model dat de toekomstvisie van Subaru uitdraagt en er toe zal leiden dat qua klanttevredenheid de verwachtingen zullen worden overtroffen.

Subaru Levorg

WRX

Het derde volledig nieuwe model dat Subaru laat zien is de nieuwe WRX. Het model is ontwikkeld volgens de filosofie ‘U hebt de controle over Pure kracht’. Die kracht komt voort uit de sterke en tevens zeer milieuvriendelijke, direct ingespoten tweeliter DIT boxermotor. De controle die de bestuurder te allen tijde heeft, is te danken aan een uitgebalanceerd onderstel en stijve carrosserie.

De WRX biedt zijn bestuurder alle ingrediënten om te genieten van deze hoog performance machine. Standaard komt de WRX met een handgeschakelde zesbak, Sport-Lineartronic is eveneens leverbaar. Naast de mogelijkheid om naadloos te schakelen, kent de Sport Lineartronic ook een manuele stand met maar liefst acht versnellingen en een zeer korte schakeltijd, waardoor de bestuurder nog meer plezier kan beleven aan het sportieve en dynamische karakter van de WRX.

Of en wanneer de 3 nieuwe Subaru modellen naar Europa komen is op dit moment nog niet bekend.

Subaru WRX

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deze website wordt beter bekeken in IE9 of hoger. U kan hier updaten naar de laatste nieuwe versie.

Cookies zorgen er voor dat u prettig en makkelijk op onze website kunt navigeren. Bekijk ons Cookiebeleid  Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.
Page Top Copyright @ Subaru Benelux NV 2022 All Rights Reserved Disclaimer Sitemap