Subaru Nederland

Hoge onderscheiding van IIHS voor de nieuwe Subaru BRZ

Aalsmeer, 11 september 2012

Subaru blijft de enige fabrikant met IIHS Top Safety Picks voor alle modellen voor het derde opeenvolgende jaar (2010 - 2012).

MISSISSAUGA, ON - Subaru Canada, Inc. maakte bekend dat de nieuwe 2013 Subaru BRZ een hoge onderscheiding heeft gekregen van het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) voor de goede prestaties bij frontale aanrijdingen met gedeeltelijke overlapping, aanrijdingen van opzij, over de kop slaan en aanrijdingen van achteren. Deze onderscheiding brengt het totaal voor Subaru op zes, waarmee de autofabrikant de enige is die voor elk model dat geproduceerd wordt een 2012 TOP SAFETY PICK heeft gekregen. De 2013 TOP SAFETY PICK-onderscheiding zal in december van dit jaar worden toegekend.

"Het verheugt ons zeer dat onze nieuwe achterwielaangedreven sportcoupé, de 2013 Subaru BRZ, een van de vier nieuwe 2013 modellen is die deze hoge onderscheiding gekregen heeft", aldus Shiro Ohta, president en CEO van Subaru Canada, Inc. "Veiligheid heeft altijd de hoogste prioriteit omdat we streven naar maximaal vertrouwen en een optimale gemoedsrust, op elk wegdek onder alle omstandigheden. Opnieuw zorgt het unieke ontwerp van ons geavanceerde ringvormige verstevigingsframe ervoor dat ons nieuwe model een toppositie inneemt, naast de andere modellen van Subaru."

Met een TOP SAFETY PICK worden voertuigen onderscheiden die bij IIHS-tests in elke categorie met "goed" beoordeeld worden voor wat betreft het beschermen van de inzittenden bij frontale aanrijdingen, aanrijdingen van opzij en van achter en over de kop slaan. Het IIHS hanteert de termen Goed, Acceptabel, Matig en Slecht, waarbij "Goed" uiteraard de hoogst mogelijke score is in de tests van het Instituut. De winnaars moeten tevens zijn uitgerust met een elektronisch stabiliteitssysteem.

"Voor het derde jaar achter elkaar is Subaru de enige automobielfabrikant die voor elk model dat geproduceerd wordt onderscheiden is met de IIHS TOP SAFETY PICK," zo vertelt Institute-president Adrian Lund. "Het is moeilijk om te winnen en we prijzen Subaru omdat het merk van de veiligheid een topprioriteit maakt."

Over IIHS
De beoordeling van het Instituut voor wat betreft frontale aanrijdingen is gebaseerd op de resultaten bij een frontale aanrijding met gedeeltelijke overlapping. Bij aanrijdingen van opzij wordt er een crashtest uitgevoerd waarbij de zijkant van de auto wordt geraakt door een object met een snelheid van 50 km/h (31 mph). Het object staat voor de voorzijde van een pickup of SUV. De bescherming bij een aanrijding van achteren wordt in twee fasen beoordeeld. Het uitgangspunt voor de beoordeling wordt gevormd door metingen aan de geometrie van de hoofdsteun - de hoogte van de hoofdsteun en de horizontale afstand tussen de hoofdsteun en de achterzijde van het hoofd van een man met een gemiddelde lengte. Bij de test van de sterkte van het dak wordt er een metalen plaat tegen het dak gedrukt met verplaatsing van 0,5 cm/s (0,2 in/s). Om een goede beoordeling voor de bescherming bij het over de kop slaan te krijgen, moet het dak bestand zijn tegen een kracht die vier keer het gewicht van de auto is voordat het dak 12,5 cm (5 in) wordt ingedrukt. Dit wordt de sterke/gewichtsverhouding genoemd.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deze website wordt beter bekeken in IE9 of hoger. U kan hier updaten naar de laatste nieuwe versie.

Cookies zorgen er voor dat u prettig en makkelijk op onze website kunt navigeren. Bekijk ons Cookiebeleid  Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.
Page Top Copyright @ Subaru Benelux NV 2022 All Rights Reserved Disclaimer Sitemap