Subaru Nederland

Nieuwe hybridemodellen zorgen voor verkoopstijging

Sterke eindspurt in 2019 dankzij Forester e-BOXER

10 februari 2020 – Subaru ziet het nieuwe jaar vol vertrouwen tegemoet. Het optimisme wordt gevoed door de afgelopen decembermaand. Toen wist het merk maar liefst 14% te plussen in een door EV’s gedomineerde markt. Oorzaak van de sterke stijging en dus positieve stemming is de volledig nieuwe Forester e-BOXER met zuinige hybride-aandrijflijn en de komst van de Subaru XV 2.0i e-BOXER, eveneens met hybridetechnologie.

De Nederlandse dealerorganisatie en de Subaru-klanten hebben er lang op moeten wachten: Subaru’s hybride-modellen. De Subaru XV is net binnen, de Forester e-BOXER arriveerde in december in Nederland. Eindelijk, want de vorige generatie van de Forester was al na de zomer uitverkocht, hetgeen te zien is in de verkoopcijfers. Die zijn voor 2019 uitgekomen op 526 eenheden.

Frank ter Braak, verantwoordelijk voor Sales van Subaru in Nederland: “2019 was een moeilijk jaar voor ons omdat onze belangrijkste modellen, in afwachting van de hybrideversies, al rond de zomer waren uitverkocht. De overgang van benzinemotor naar hybridetechniek heeft ons pijn gedaan en dat zie je terug in de verkoopcijfers. Zoals je in diezelfde cijfers ook kunt zien dat de Forester e-BOXER is gearriveerd. In december hebben we daardoor uitstekend verkocht en we verwachten die lijn door te kunnen zetten nu de Subaru XV 2.0i e-BOXER leverbaar wordt deze maand. Ook dat model zal helpen om in 2020 de cijfers van het afgelopen jaar te overtreffen.”

Subaru XV 2.0i hybride

Zoals de Forester meer dan welkom was in december, zo wordt ook met smart uitgekeken naar de Subaru XV met hybridetechniek. In 2019 was alleen de Subaru XV met 1.6-motor leverbaar. Met de komst van de Subaru XV 2.0i e-BOXER is de 150 pk sterke tweeliter nu weer terug in Nederland, belangrijk voor de caravanliefhebber. De Subaru XV met hybridetechniek combineert de tweeliter boxermotor met permanente vierwielaandrijving, een automatische transmissie en een compacte elektromotor met een vermogen van 16,7 pk. Daarmee levert deze hybride niet alleen betere prestaties dan de 1.6i en 2.0i die hij opvolgt, ook gaat hij zuiniger om met benzine. De Subaru XV 2.0i e-BOXER laat een brandstofbesparing zien van zo’n 10%.

Gebleven is het hoge veiligheidsniveau. Dankzij slimme techniek en het veiligheidssysteem EyeSight werd de Subaru XV na botsproeven door de onafhankelijke veiligheidsinstantie EuroNCAP beloond met de maximale score van vijf sterren. Hij werd zelfs uitgeroepen tot de veiligste auto in zijn klasse. Net als de nieuwe Forester overigens.

De nieuwe Subaru XV 2.0i e-BOXER is per direct leverbaar in drie rijk uitgeruste uitvoeringen voor prijzen die beginnen bij € 47.445,-. De meest luxueuze Subaru XV 2.0i e-BOXER met onder meer lederen bekleding en schuifdak heet Premium en staat voor € 50.645,- in de prijslijst. Welke versie ook wordt gekozen de nieuwe, in-huis ontwikkelde hybride-aandrijflijn is altijd standaard. Optimale prestaties gegarandeerd.

Zelf ontdekken? Maak een proefrit of bezoek de dichtstbijzijnde Subaru-dealer.

Lees meer:

Bekijk de gallery

Beschikbare kleuren

Specificaties

Prijzen

Design

Technologie

Veiligheid

Subaru XV bij RTL Autowereld

Subaru bevestigt eerste geëlektrificeerde modellen voor de Europese markt