Subaru Nederland

Subaru Legacy wint JNCAP “Five Star Award”

Maximale score van vijf sterren voor Subaru Legacy in crashtest

Aalsmeer, 14 mei 2013

Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI), de fabrikant van Subaru personenauto's, heeft onlangs bekend gemaakt dat de Subaru Legacy de maximale score van vijf sterren heeft gehaald in het ‘Japan New Car Assessment Program (JNCAP)', de Japanse tegenhanger van EuroNCAP. De Legacy haalde de hoogste score van vijf sterren. De Forester, Legacy en de XV kregen in Europa ook al die maximale beoordeling bij EuroNCAP-botsproeven.

In Japan worden de JNCAP-botsproeven uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Land, Infrastructuur, Transport en Toerisme (MLIT) en het Nationaal Agentschap voor Automotive Safety & Victim Aid (NASVA). De Legacy wist dankzij zijn uitstekende score voor het tweede jaar op rij de "Five Star Award" te winnen. Het is de tweede vijf sterren-beoordeling voor Subaru in de JNCAP in korte tijd. De Subaru Impreza won dezelfde prijs in november 2012. In 2011 wist de Legacy ook al de hoogste score te halen.

Met haar merkfilosofie "Confidence in Motion", spant FHI zich in om klanten Subaru's kenmerkende rijervaring "Genieten en Peace of Mind" te bieden. Daarnaast vindt Subaru het belangrijk om actieve en passieve veiligheidstechnologieën verder te ontwikkelen om inhoud te kunnen geven aan het Subaru "All-Around Safety"-principe. Zo wordt de basis gelegd voor plezierig, veilig en ontspannen autorijden voor bestuurder en passagiers.

- Actieve veiligheid: alles wat er aan een voertuig kan worden gedaan om een aanrijding te (helpen) voorkomen. Denk daarbij aan Subaru's Symmetrical All Wheel Drive en Vehicle Dynamics Control (met onder meer ESP en tractiecontrole). Deze voorzieningen leveren een grote bijdrage aan de dynamische veiligheid van Subaru's.

- Passieve veiligheid: voorzieningen die de gevolgen van een aanrijding moeten helpen beperken. Denk daarbij aan het beschermen van de inzittenden door middel van een veiligheidskooi, kreukelzones en airbags.

Subaru Legacy JNCAP label

Ter referentie: JNCAP heeft als doel om consumenten te stimuleren een veilige auto te kiezen door voorlichting te geven over de veiligheid van auto's. Daarnaast wil de organisatie producenten stimuleren om veiligere producten te ontwikkelen. JNCAP voert tests uit op modellen die zijn geselecteerd uit commercieel beschikbare voertuigen op de Japanse markt en geeft algemene scores, gebaseerd op de diverse JNCAP-crashtests.

Terug naar het nieuwsoverzicht