Subaru Nederland

De Impreza is terug

Volledig nieuwe Subaru Impreza debuteert op 67e editie van internationale autotentoonstelling van Frankfurt

• Tweede model in Europa gebaseerd op het nieuwe Subaru Global Platform

• Volledig nieuw design, uitgerust met prijswinnende veiligheidsvoorzieningen, EyeSight standaard

• Onthulling tijdens Subaru-persconferentie op 12 september 2017

Aalsmeer, 3 juli 2017´╝ŹSubaru Europe, de Europese vestiging van Subaru Corporation, maakt vandaag bekend dat de volledig nieuwe Subaru Impreza in Europa zal worden geleverd. De onthulling van het nieuwe model vindt plaats op 12 september 2017 op de 67e internationale autotentoonstelling van Frankfurt.

De Impreza werd voor het eerst geïntroduceerd in 1992. Sindsdien zijn er ongeveer 2,5 miljoen eenheden wereldwijd verkocht, waarvan zo’n 250.000* exemplaren in Europa. Nog voor zijn Europese introductie heeft de auto al een paar belangrijke prijzen binnengehaald voor het Japanse merk. Zo werd de auto gekozen tot de Auto van het Jaar in Japan en bereikte de nieuwe Impreza bovendien hoge scores bij botsproeven in de regio’s waar hij is getest. Ook haalde het model in Amerika de lijst van ‘Wards 10 Best Interiors’, een erelijst voor het beste interieur op basis van design en styling en ook het eenvoudig te gebruiken multimediasysteem oogstte lof.

Gebouwd om de zwaarste weers- en wegomstandigheden aan te kunnen, lost de compacte hatchback met zijn standaard All-Wheel Drive Subaru’s belofte in van rijplezier, all-round safety en bovengemiddelde betrouwbaarheid. De vijfde generatie van het model houdt het legendarische Impreza-erfgoed van Subaru in ere in een geheel nieuwe hoedanigheid. Het nieuwe Subaru Global Platform biedt de onderscheidende combinatie van boxermotor en Symmetrical All-Wheel Drive-systeem gekoppeld aan een met vijf millimeter verlaagd zwaartepunt. Daarmee biedt het model nieuwe dynamische waarden die resulteren in superieure handling en stabiliteit, verbeterde eigenschappen ter voorkoming van ongelukken, een beter reagerende besturing, uitzonderlijk weinig trillingen en veel rijcomfort. De nieuwe Impreza zit vol met nieuwe veiligheidsfuncties, onder meer het EyeSight-bestuurdersassistentiesysteem is standaard. Met alle voorzieningen tezamen streeft Subaru naar botsingsveiligheid van wereldklasse, dit voor totale gemoedsrust en een sportief, Impreza-achtig gevoel van rijplezier. Prijzen en uitvoeringsspecificaties worden in een later stadium bekend gemaakt.

Op de hoogte blijven over de Impreza?

Wil je op de hoogte gehouden worden over het laatste Impreza nieuws? Laat dan op www.impreza.nl je e-mailadres achter en je bent altijd up to date.

 Volledig nieuwe Subaru Impreza debuteert op 67e editie van internationale autotentoonstelling van Frankfurt

(*) inclusief de WRX tot 2014