Subaru Nederland

Nieuwe modellen Subaru naar Nederland

Subaru zet autotentoonstelling van Frankfurt voort in Aalsmeer

Aalsmeer, 25 september 2013

Een van de belangrijkste autotentoonstellingen ter wereld, de IAA, heeft nog maar net zijn deuren gesloten en Subaru verhuist een belangrijk deel van zijn nieuws dat daar werd getoond, naar zijn dealervestiging in Aalsmeer. De lokale vestiging heeft daarmee een unieke expositie die duidelijk de toekomstvisie van het merk weergeeft. De tentoonstelling is dagelijks geopend van 1 tot en met 5 oktober en toegankelijk voor het publiek. Een bezoek aan het Subaru-dealerbedrijf is in die periode extra aantrekkelijk vanwege de "off road" proefritmogelijkheden met onder meer de XV, Forester en Outback.

De Subaru-stand op de internationale autotentoonstelling van Frankfurt liet een hoop nieuws zien. Een van de belangrijkste eyecatchers was de WRX-concept, een studiemodel dat een beeld geeft van hoe de WRX er in de toekomst uit zou kunnen gaan zien. De, in Subaru blauw gespoten auto, is de grootste aandachttrekker bij Subaru Aalsmeer.

Er is meer te zien dan de opvallende WRX-concept. Ook is er een unieke dwarsdoorsnede van de nieuwe Subaru Forester. Zo'n doorgezaagd model geeft een uitstekend beeld van de onderhuidse techniek zoals de veiligheidskooi. Mede dankzij die voorziening scoorde de Forester onlangs 5 sterren in de EuroNCAP test.

Subaru WRX Concept Aalsmeer

Subaru staat natuurlijk niet alleen bekend om zijn veiligheid. Ook Symmetrical All Wheel Drive, het moderne 4WD-systeem dat standaard is op de meeste Subaru's, is natuurlijk een unieke producteigenschap. Ook dat systeem is te bezichtigen en op een groot touchscreen worden andere technische toepassingen getoond die voor Subaru belangrijk zijn en de modellen onderscheidend vermogen geven. Tot slot staat de nieuwe, direct ingespoten tweeliter boxermotor met turbo en een maximum vermogen van 240 pk ook in Aalsmeer. Deze nieuwe krachtbron is leverbaar in de Forester.

Naast de displays biedt Subaru de bezoekers de mogelijkheid om met de nieuwe Forester, Outback en de XV te rijden, onder meer off-road. Het evenement bij Subaru Aalsmeer is van 1 tot en met 5 oktober en is gratis te bezoeken. Op werkdagen kan dat van 09.00 tot 18.00 uur, op zaterdag zijn de deuren van 10.00 tot 16.00 uur geopend. 

Terug naar het nieuwsoverzicht