Subaru Nederland

Vernieuwde Subaru XV: de veiligste nog veiliger
 

 

Interesse in een proefrit?

Facelift en meer uitrusting voor nieuwe Subaru XV e-BOXER

Aalsmeer, 13 april 2021 – De Subaru XV 2.0i e-BOXER, Subaru’s compacte crossover met hybride boxermotor, is per direct voorzien van een uitgebreidere uitrusting en nog meer veiligheidsvoorzieningen. Bovendien is er keuze uit nieuwe interieur- en exterieurkleuren en kreeg het front van de auto een opfrisbeurt. De vernieuwde Subaru XV is per direct leverbaar. 

De wijzigingen aan het uiterlijk van de Subaru XV geven het model een nog stoerdere uitstraling. De voorbumper is opnieuw ontworpen en voorzien van een groter zwart kunststof deel, een nieuwe skidplate en L-vormige zilvergrijze inzetstukken. De mistlampen kregen een nieuwe omlijsting en de grille werd voorzien van nieuw gaaswerk. De dwarsbalk in de grille is voortaan iets breder, waardoor het Subaru-logo prominenter zichtbaar is. Tot slot is het ontwerp van de 17- en 18-inch lichtmetalen wielen herzien.

Meer technologie en veiligheid
Op het technologisch en het veiligheidsvlak krijgt de Subaru XV een extra upgrade. De XV 2.0i e-BOXER wordt voortaan standaard uitgerust met SI-Drive. Dit systeem kan op basis van de rijstijl de gas- en schakelreactie aanpassen, zodat de chauffeur onmiddellijk over het benodigde vermogen en snelheid beschikt. De twee instellingen, Sport (S) en Intelligent (I) hebben elk een eigen karakter: dankzij de vloeiende vermogensafgifte is de Intelligent-modus uiterst geschikt voor het rijden in de stad, voor het afleggen van lange afstanden en voor het zo efficiënt mogelijk rijden. De Sport-modus is een uiterst responsieve modus en is zeer geschikt voor allround-omstandigheden dankzij de directe acceleratie.

X-MODE
Daarnaast is ook X-MODE geoptimaliseerd en uitgerust met een dubbele functie, die de bestuurder laat kiezen tussen "Snow / Dirt" en "Deep Snow / Mud". X-MODE maakt gebruik van het hoge koppel en de snelle respons van de motor om het vastrijden in extreem slechte ondergrond te voorkomen. Dit vergroot het veiligheidsgevoel bij zeer slechte omstandigheden. Hill Descent Control helpt om een gecontroleerde en constante snelheid te behouden tijdens het afdalen, zelfs op gladde ondergrond. Dit maakt de Subaru XV e-BOXER uitermate geschikt voor de meest uiteenlopende weg- en weersituaties en geeft de chauffeur nog meer vertrouwen tijdens het rijden.

Front View Monitor
De Subaru XV Luxury en Premium worden bovendien uitgerust met de Front View Monitor. Deze camera aan de voorzijde van de auto met een kijkhoek van 180 graden maakt het manoeuvreren bij het parkeren heel wat gemakkelijker. Vanzelfsprekend is EyeSight, Subaru’s bekroonde veiligheidssysteem, op alle uitvoeringen van de Subaru XV standaard.

Nieuwe kleuren 
Per direct zijn er twee nieuwe lakkleuren beschikbaar: Plasma Yellow Pearl en Horizon Blue Pearl, beide met een fris en zomers karakter. De meest luxe Premium-uitvoering van de Subaru XV, standaard voorzien van zwart lederen bekleding met oranje stiksels, krijgt een extra keuzemogelijkheid voor het interieur. Er is nu een combinatie van marineblauw met donkergrijs leder beschikbaar, voorzien van een stijlvol blauw stiksel.

Uitvoeringen
De line-up van de Subaru XV blijft ongewijzigd: er is keuze uit een Comfort, Luxury en Premium-uitvoering. Een comfortabele CVT-automaat en Subaru’s bewezen Symmetrical All-Wheel Drive zijn altijd standaard, net als de krachtige 2.0i e-BOXER Hybrid-motor.
De vernieuwde Subaru XV 2.0i e-BOXER is vanaf heden verkrijgbaar bij alle officiële Subaru-dealers vanaf 47.445 euro.

Interesse in een proefrit?