Subaru Nederland

Nieuwe Subaru WRX STI: Bundeling van kracht en plezier

Debuut op autotentoonstelling van Detroit

Aalsmeer, 15 januari 2014

Subaru heeft op de North American International Auto Show in Detroit de Amerikaanse uitvoering van de nieuwe WRX STI onthuld. De WRX STI is het meest sportieve model van het Japanse merk en combineert kracht met maximaal rijplezier.

De WRX STI laat met zijn uitbundige voorkomen geen enkel misverstand bestaan over zijn eigenschappen. Hij bundelt sportiviteit en pure kracht. Toch is hij eenvoudig in de hand te houden, onder meer dankzij zijn technisch hoogwaardige Symmetrical All Wheel Drive (AWD). Subaru’s eigen AWD-systeem is uiteraard standaard op dit model. Subaru vat die beheersbaarheid in combinatie met maximaal rijplezier samen in de term ‘Pure Power in Your Control’.

Aan de basis van de WRX STI staan de in de motorsport beproefde 2,5 liter boxermotor met turbo en een onderstel dat speciaal is afgestemd op sportiviteit. Natuurlijk beschikt de STI ook over het meervoudig verstelbare centraal differentieel, oftewel een Driver's Control Center Differential (DCCD).

Subaru nieuwe WRX
Tijdens de ontwikkeling heeft Subaru de rijeigenschappen van de nieuwe WRX STI tot perfectie fijngeslepen. Er is veel werk verricht onder verschillende rijomstandigheden, in verschillende landen. En net als bij vorige generaties van de WRX STI, zijn vele hogesnelheidskilometers afgelegd op de altijd uitdagende en veeleisende Nürburgring. Vooral het chassis, de carrosserie en de aandrijflijn kregen het er flink voor de kiezen. Uiteindelijk niet voor niets.

De WRX STI is een auto geworden met een indrukwekkende wegligging en dito prestaties in een imposante verpakking. Het zijn precies de ingrediënten die dit model zo bijzonder en aantrekkelijk maken. En dankzij Subaru‘s AWD is hij heel controleerbaar geworden bovendien.

Subaru maakt in een later stadium bekend in welke landen de WRX STI verkocht gaat worden. Tegen die tijd worden ook de technische specificaties voor de andere markten, de prijzen en de exacte standaarduitrusting bekend gemaakt.

Subaru nieuwe WRX interieur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deze website wordt beter bekeken in IE9 of hoger. U kan hier updaten naar de laatste nieuwe versie.

Cookies zorgen er voor dat u prettig en makkelijk op onze website kunt navigeren. Bekijk ons Cookiebeleid  Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.
Page Top Copyright @ Subaru Benelux NV 2022 All Rights Reserved Disclaimer Sitemap