Subaru Nederland

Op vakantie: heeft uw auto wel voldoende trekkracht?

Of u nu richting de zon of de sneeuw gaat met de auto, een auto met veel trekkracht kan heel handig zijn. Met de caravan op reis, een vouwwagen mee of een andere auto uit de sneeuw helpen; een goede trekauto maakt het allemaal heel eenvoudig. Maar hoe weet u of u een auto met veel trekkracht heeft? Wij zetten het graag voor u onder elkaar.

1. Trekgewicht
Een auto moet een caravan wettelijk mogen trekken. Het toegestaan maximaal trekgewicht staat op het kentekenbewijs en is ook online op te vragen bij het RDW. De caravan mag niet zwaarder zijn dan dit gewicht. Bijna alle caravans zijn geremd, dus let vooral op het geremd gewicht. En ook met de toegestane kogeldruk dient u rekening te houden. Deze moet minstens 5% van het caravangewicht bedragen. Het typeplaatje op de trekhaak vertelt u hier meer over.

2. Onderstel
Als u een caravan trekt  of uw auto is zwaar beladen, dan wilt u niet dat deze bij een hobbel of verkeersdrempel de grond raakt. Rijdt u in een auto met automatische niveauregeling, dan voorkomt u dit. Bij automatische niveauregeling blijft de hoogte van de auto altijd juist, ongeacht de belading. Zo ervaart u een optimale rijstabiliteit.

3. Versnellingsbak
In een moderne automaat wordt de trekkracht van de auto optimaal benut. Deze auto’s weten vaak zelf welke versnelling op welk moment het beste gekozen kan worden. En zo niet, dan kan met de hand worden ingegrepen. Bovendien is filerijden en wegrijden vanaf een helling met een automaat veel gemakkelijker. Wel zo prettig als u iets achter uw auto heeft hangen.

4. Aandrijving
Wilt u dat uw auto ook op een modderige camping of in een winters gebied goed met uw caravan uit de voeten kan? Dan is een auto met all wheel drive een goede keuze. De tractie is bij deze auto’s groter dan bij andere auto’s, zodat u meer grip heeft. Door de sneeuw of modder een berg oprijden gaat daardoor heel soepeltjes.

Ervaar het zelf

Wist u dat alle nieuwe & Approved Used Subaru’s automaten zijn met all wheel drive? Of de perfecte trekauto voor u ertussen zit, kunt u zelf bekijken op de SubaruStore.