Subaru Nederland
Subaru passieve veiligheid
 
 

Bescherming tegen aanrijdingen

Sinds de bouw van de eerste Subaru staat veiligheid voorop. Met passieve veiligheid worden de voorzieningen bedoeld die ervoor zorgen dat de gevolgen van een ongeval worden geminimaliseerd en u als bestuurder optimaal wordt beschermd.

 

Veiligheid bij frontale / kop-staart botsingen

Subaru:  de boxermotor schuift onder het inzittendencompartiment

Subaru's beschikken over een symmetrische aandrijflijn en een BOXER motor met een laag zwaartepunt. Bij een frontale aanrijding schuift de motor onder het inzittendencompartiment, waar bij andere merken de motor in het passagierscompartiment wordt geduwd bij een frontale aanrijding. Subaru’s techniek is bewezen veiliger.  

 

 
 

Subaru preventieve veiligheid

De SRS airbags voor de bestuurder en passagier zorgen ervoor dat u als inzittenden maximaal wordt beschermd tegen letsel. Bij een botsing worden de airbags automatisch opgeblazen.

Subaru preventieve - Veilig - Veiligheid

Stoelen hebben een zeer belangrijke rol bij het beschermen van de passagiers tijdens kop-staartbotsingen. De voorstoelen in een Subaru beschikken standaard over mechanismen om de schokken te absorberen en de schade te beperken.

 

 
 

Bescherming bij zij-aanrijdingen

Veiligheid voor alle inzittenden

De stijve carrosserie zorgt ervoor dat de passagiers optimaal beschermd zijn tijdens een aanrijding van opzij. Door het toepassen van SRS airbags voorin, gordijnairbags en het gebruik van schokabsorberende materialen in het interieur zorgen ervoor dat de passagiers optimaal beschermd zijn.
 
 
Subaru Passieve veiligheid: veiligheid voorop
 
 
 
 
 

Voetgangersbescherming

Eén van de kenmerken van de BOXER motor is zijn lage zwaartepunt. Hierdoor kan de ruimte onder de motorkap extra schokken opvangen, mocht een voetganger op de motorkap terechtkomt. Zelfs de scharnieren zijn ontworpen om schokken te verminderen. De voorbumper is voorzien van een structuur die botsingsenergie absorbeert. Alle facetten van een Subaru zijn ontworpen om niet alleen de inzittenden te beschermen, maar ook de voetgangers en andere weggebruikers.
 
 
Subaru: voetgangers zijn optimaal beschermd
 
 
 

 

Deze website wordt beter bekeken in IE9 of hoger. U kan hier updaten naar de laatste nieuwe versie.

Cookies zorgen er voor dat u prettig en makkelijk op onze website kunt navigeren. Bekijk ons Cookiebeleid  Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.
Page Top Copyright @ Subaru Benelux NV 2022 All Rights Reserved Disclaimer Sitemap