Subaru Nederland

Rij-evenement op RDW-testbaan in samenwerking met Prodrive Training

Subaru Experience laat unieke eigenschappen modellen zien

Aalsmeer, 2 september 2013

Subaru Benelux gaat met de Subaru Experience belangstellenden in een professionele en veilige omgeving kennis laten maken met de unieke eigenschappen van zijn modellen. De rij-evenementen vinden vier keer per jaar plaats op de RDW-testbaan van Lelystad en worden georganiseerd in samenwerking met het gerenommeerde Prodrive Training van Paul en Mark Maaskant. Deelnemen kan op uitnodiging van de Subaru-dealer.

De modellen van Subaru staan bekend om hun vooruitstrevende en onderscheidende techniek. Techniek die de auto's veiliger, betrouwbaarder en dynamischer maakt. Denk aan het standaard gemonteerde Symmetrical All Wheel Drive, de compacte Boxermotor (diesel en benzine) en Subaru's prijswinnende All-around Safety. Maar wat doen die voorzieningen precies in de dagelijkse praktijk? Dat gaat Subaru middels zijn Subaru Experience aan potentiële klanten demonstreren. En de deelnemers aan de Subaru Experience kunnen dat aan de hand van een aantal proeven natuurlijk ook zelf ervaren. Er kan worden gereden in de Subaru XV, Forester, Outback, Legacy en de sportieve BRZ.

Tijdens het eendaagse evenement wordt onder meer uitleg gegeven over het geavanceerde 4WD-systeem van de modellen en de positieve invloed van de voorziening op de wegligging. Bijvoorbeeld op een gladde ondergrond, maar ook als er een aanhanger wordt getrokken. Tevens is er aandacht voor de effecten van Symmetrical All Wheel Drive in bochten. Daarnaast kunnen de deelnemers kennismaken met de voordelen van de compacte bouw van de boxermotor als ook de enorme trekkracht van de viercilinders.

Subaru's All-around Safety, de onlangs in de Verenigde Staten en Japan bekroonde veiligheidssystemen, komt eveneens uitgebreid aan bod. En omdat Subaru's zeer geliefd zijn als trekauto zal er een demonstratie zijn van de X-mode functie in de Forester. Met X-mode kan met één druk op de knop de controle van onder meer motor, versnellingsbak, AWD worden overgenomen door de techniek zodat de bestuurder bijvoorbeeld een gladde ondergrond veilig en zonde moeite kan bedwingen. Ook als met een caravan wordt gereden, zo zal op de testbaan worden aangetoond.

De Subaru Experience wordt vier keer per jaar gehouden op de RDW-testbaan in Lelystad in samenwerking met Prodrive Training van vader en zoon Maaskant. Per evenement kunnen maximaal zo'n 120 belangstellenden deelnemen. Inschrijving voor deelname kan bij de dichtstbijzijnde Subaru-dealer. De eerste Subaru Experience zal plaatsvinden op 12 september. De datum voor het volgende evenement staat vanaf 13 september op www.subaru.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deze website wordt beter bekeken in IE9 of hoger. U kan hier updaten naar de laatste nieuwe versie.

Cookies zorgen er voor dat u prettig en makkelijk op onze website kunt navigeren. Bekijk ons Cookiebeleid  Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.
Page Top Copyright @ Subaru Benelux NV 2022 All Rights Reserved Disclaimer Sitemap