Subaru staat wereldwijd bekend als leverancier van zeer betrouwbare auto's. Terecht, zo bewijzen de talloze onderzoeken en pechstatistieken in diverse landen. Toch komt elke nieuwe Subaru die wordt afgeleverd bij, en onderhouden door een officiele Subaru-dealer of een Subaru Erkend Service Punt in aanmerking voor uitstekende garantievormen.

Algemene garantie

Voor alle nieuw afgeleverde Subaru automobielen geldt een garantietermijn van 60 maanden (3+2 jaar), gerekend vanaf de dag dat het voertuig in bedrijf gesteld wordt, aan de eerste eigenaar wordt geleverd of wordt geregistreerd (wat het eerst van toepassing is) met een maximum van 160.000 km. Van deze garantie zijn onder meer uitgesloten: banden, ruitenwisserbladen en andere specifieke, aan slijtage onderhevige onderdelen*.

Oppervlaktecorrosie en lakgarantie

Er geldt een garantietermijn van 3 jaar op oppervlakteroest en lakdefecten indien dit/deze het gevolg is/zijn van materiaal- en/of fabrieksfouten. Voor deze garantie geldt géén kilometerbeperking.

Carrosseriegarantie

De carrosserie is 12 jaar gegarandeerd tegen doorroesten van binnenuit als dit te wijten is aan materiaal- en/of fabrieksfouten. Ook hier geldt geen kilometerbeperking. Onder 'carrosserie' vallen in dit kader alle originele Subaru-plaatwerkdelen zoals de motorkap, de deuren, de achterklep, de bodemplaat en kokerbalken, maar niet de delen die aan de carrosserie bevestigd zijn zoals lijsten, bumpers en scharnieren.

Originele onderdelen / accessoires

Een garantie op originele Subaru-onderdelen en -accessoires tegen materiaal- of fabricagegebreken gedurende 24 maanden . De garantie gaat in vanaf het moment van aankoop. Voorwaarde is dat de betreffende originele onderdelen en accessoires zijn gemonteerd en/of geleverd door een officieel erkende Subaru 6 Sterren-dealer of een Subaru Erkend Service Punt*.

Garantie hoge voltage batterij

De hoge-voltagebatterij geplaatst in hybride elektrische voertuigen (HEV). Acht (8) jaar vanaf de datum van de inschrijving van het nieuwe voertuig of 160.000 km, afhankelijk van welke limiet als eerste bereikt wordt. Alle andere hybride componenten zijn gedekt door de Algemene Garantie.

*De Subaru 6 Sterren-dealer of het Subaru Erkend Service Punt kan u uitgebreide informatie verstrekken over de garantievoorwaarden. De volledige garantievoorwaarden staan vermeld in het bij elke nieuwe Subaru meegeleverde Garantie- en Serviceboekje.

FAQ

Hebt u een vraag? Bekijk dan eerst eens onze veelgestelde vragen op de website.

Contacteer ons

Vindt u geen antwoord op uw vraag? Contacteer ons dan rechtstreeks.