Wat is OBFCM?

OBFCM is de afkorting voor On Board Fuel Consumption Monitoring.

Deze applicatie zit op alle nieuwe auto’s zoals door de Europese Commissie (EC) is voorgeschreven om de (cumulatieve) afgelegde afstand en de daadwerkelijk verbruikte hoeveelheid brandstof te berekenen.

 

Waarom OBFCM

De Commissie heeft zich tot doel gesteld voor elk automerk een anoniem reëel gemiddeld verbruikscijfer vast te stellen dat gebaseerd is op het gebruik in de praktijk.

Ongeacht het type (personenauto of bestelauto) en ongeacht de brandstofsoort (benzine, diesel, hybride, enzovoorts).

Een reëel cijfer waarmee voorkomen kan worden dat het verschil tussen de echte praktijk- en de laboratorium / praktijktestcijfers niet verder afwijkt. Een waarde die u als consument een juist inzicht geeft in het verbruik.

 

Welke data wordt gedeeld?

Alle automerken moeten de volgende informatie met de Europese Commissie delen:

  • Het VIN nummer van de auto; Het VIN nummer van de auto wordt alleen gebruikt om het merk en model te kunnen bepalen voor de verwerking van de gegevens.
  • De (cumulatief) afgelegde afstand;
  • De verbruikte brandstof.

Deze gegevens worden bij elke onderhoudsbeurt door uw erkende Subaru (service)dealer  automatisch uitgelezen en verzameld om via beveiligde protocollen verstuurd te worden naar de EC via de systemen van het Europese Hoofdkantoor (Subaru Europe).

Na elke data verzending worden bij de dealer en bij Subaru Europe de gegevens uit de systemen verwijderd.

 

Zorgeloos rijplezier met uw Subaru

U blijft dus gewoon zorgeloos rijden zoals u dat gewend bent in de wetenschap dat er alleen anonieme algemene verbruikswaardes beschikbaar komen zonder dat uw persoonlijke of contactgegevens gedeeld worden met de EC en/of Subaru.

In het geval u van uw recht gebruik wilt maken om de verbruikscijfers van uw auto niet te delen, kunt u dat vooraf kenbaar maken via het internet portal of anders aan uw dealer vragen dat voor u te doen.

Verdere informatie over de OBFCM kunt u bij uw dealer krijgen of via de internet link. Voor meer informatie over uw privacy, klik hier.

FAQ

Hebt u een vraag? Bekijk eerst eens onze veelgestelde vragen op de website.

Contacteer ons

Vindt u geen antwoord op uw vraag? Contacteer ons dan rechtstreeks.