Subaru Nederland

STI lanceert SUBARU BRZ tS in Japan

Aalsmeer, 19 augustus 2013

Subaru Tecnica International Inc (STI)*1 heeft vandaag bekend gemaakt dat de SUBARU BRZ tS in productie zal gaan. De verkoop start per 19 augustus via de Japanse Subaru-dealers.

De al uitstekende wegligging van de Subaru BRZ is bij deze versie verder verbeterd dankzij de kennis die STI heeft opgedaan in de autosport. Bij de ontwikkeling van de STI tS hebben lichtvoetigheid en precisie, de zo belangrijke kenmerken voor elk product van STI, voorop gestaan. De aanpassingen aan de SUBARU BRZ geven de bestuurder meer dan ooit het gevoel een te zijn met zijn auto, zoals de modificaties ook zorgen voor een agile handling en veel rijplezier.

De exclusieve ingrepen door STI zijn veelomvattend. Er is onder meer een aandrijfas met een grotere diameter gemonteerd. Andere onderdelen van STI hebben geleid tot een superieure wegligging en ongekende prestaties. Zo staat de tS op door STI ontworpen, zilverkleurige 18 inch lichtmetalen wielen met 225/40ZR18 Pilot Super Sport banden van Michelin. De remmen zijn van Brembo en bestaan uit geventileerde 17-inch schijfremmen met remklauwen met STI-logo.

Het onderstel is stevig gemodificeerd. Demping en vering zijn aangepast door STI en het bedrijf heeft de achterwielophanging van stuggere bussen voorzien en voor is een veerpootbrug geplaatst. Ook heeft STI het VDC (Vehicle Dynamics Control) aangepast. Voor een extra opzwepend motorgeluid is een Sound Creator®*2 luchtfilter gemonteerd.

Naast de technische aanpassingen is ook de buitenzijde beetgepakt. In het oog springen het door STI ontworpen onderste deel van de voorspoiler, de inlaten op de zijschermen en de aluminium instaplijsten op de dorpels met tS-logo. Natuurlijk ontbreken de STI-emblemen op voor- en achterzijde niet.

In het interieur maken een snelheidsmeter met STI-logo, stoelen met STI-logo en rode stiksels, het speciaal ontworpen en met leer beklede STI-sportstuur en de met Alcantara® *3 beklede overkapping van het instrumentenpaneel een duidelijk verschil met de normale BRZ. Tevens zijn diverse kunststofdelen vervangen door koolstofvezel elementen, is er een met leer beklede versnellingspookknop met STI-logo gemonteerde en heeft het instrumentencluster een koolstofvezel-look gekregen. Al deze zaken versterken het opwindende gevoel om een BRZ STI tS te rijden en te bezitten.

Van de BRZ STI tS is ook een GT-versie leverbaar die vooral de autosportliefhebber zal aanspreken. Het model is voorzien van een door STI ontwikkelde, verstelbare achterspoiler uit koolstofvezel, zwarte, door BBS ontworpen, 18-inch aluminium wielen en kuipstoelen van Recaro.

De Subaru BRZ STI tS wordt in een oplage van 500 stuks geproduceerd. Maximaal de helft daarvan komt als GT beschikbaar. De BRZ STI tS is in eerste instantie bedoeld voor de Japanse markt. Afhankelijk van de belangstelling elders, zal Subaru overwegen het model in andere landen te verkopen.

*1: Subaru Tecnica International Inc (STI), een volle dochter van FHI, is gevestigd in Mitaka stad in Tokio. Het bedrijf verzorgt de autosport-activiteiten voor Subaru. De leiding van het bedrijf is in handen van Hiroyuki Karamatsu.

*2: Sound Creator® is een geregistreerde merknaam van MAHLE Filter Systems Japan Corporation.

*3: Alcantara® is een geregistreerde merknaam van Alcantara S.p.A.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deze website wordt beter bekeken in IE9 of hoger. U kan hier updaten naar de laatste nieuwe versie.

Cookies zorgen er voor dat u prettig en makkelijk op onze website kunt navigeren. Bekijk ons Cookiebeleid  Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.
Page Top Copyright @ Subaru Benelux NV 2022 All Rights Reserved Disclaimer Sitemap