Subaru Nederland

STI team streeft naar 3e zege in de Nürburgring 24-uurs race

Aalsmeer, 7 mei 2013

Voor het 6e jaar neemt de uiterst succesvolle autosportdivisie van Subaru, Subaru Tecnica International (STI), deel aan de Nürburgring 24-uurs race (NBR). Deze raceklassieker vindt plaats van 17 tot en met 20 mei in Duitsland. Het STI team gooit alles in de strijd om voor het derde achtereenvolgende jaar winnaar te worden in de befaamde SP3T klasse. Samen met het Japanse team komt op 19 mei de Nederlandse coureur Carlo van Dam uit in de voor deze race geprepareerde WRX STI GVB.

De basis van de wedstrijdauto wordt gevormd door de Subaru WRX STI sedan uitvoering met viercilinder tweeliter turbo Boxermotor en Symmetrical All-Wheel Drive. Ten opzichte van vorig jaar heeft Subaru de winnende WRX STI uit 2012 nog verder verbeterd op het gebied van aerodynamica en gewichtsverdeling. Zo is er onder andere een grotere onderspoiler aangebracht, de vorm van motorkap en de locatie van de brandstoftank gewijzigd.

Naast de Nederlandse - 2008 Japan Formule 3 kampioen - Carlo van Dam rijden ook de twee Japanse coureurs Toshihiro Yoshida en Kota Sasaki en de Duitser Marcel Lasée mee voor het STI team. Het wordt de vierde keer dat Van Dam met het STI NBR Challege team mee rijdt. De 31-jarige Marcel Lasée is de nieuwkomer in het team. In 2001 won Lasée de Formule Renault kampioenschap en hij heeft gewerkt als F1 testrijder voor Jordan. De afgelopen jaren heeft de Duitse coureur voldoende ervaring op kunnen doen op de Nürburgring als bestuurder van SEAT, BMW en Porsche. Hij is een jeugdvriend van wijlen Marcel Engels, die vorig jaar zijn leven verloor bij een motorongeluk nadat hij als coureur van STI bijdroeg aan de overwinning in de NBR.

  • Subaru WRX STI
  • Subaru WRX STI
  • Subaru WRX STI
 

2013 model SUBARU WRX STI en het STI team met v.l.n.r. Koto Sasaki / Marcel Lasée / Hideharu Tatsumi

Terug naar het nieuwsoverzicht