Subaru Nederland

Subaru produceert drie miljoenste auto in Verenigde Staten

Outback populairste model van Subaru in VS en Canada 

Met het van de band rollen van een Outback in de kleur Lapis Blue Pearl bereikt Subaru een mijlpaal: Subaru Indiana Automotive Inc. (SIA) heeft op 28 juni 2016 de drie miljoenste Subaru in de Verenigde Staten geproduceerd. Sinds 1989 bouwt Fuji Heavy Industries, het moederbedrijf van Subaru, auto's in de Verenigde Staten voor de Noord-Amerikaanse en Canadese markt. En met succes, getuige de toenemende productieaantallen en grote populariteit van de Legacy en Outback op de belangrijkste afzetmarkt buiten Japan voor Subaru.

De fabriek van Subaru in Lafayette, Indiana is de enige fabriek van het merk buiten Japan. Nadat in september 1989 de eerste Legacy sedan van de band rolde, werden diverse Subaru-modellen in Indiana gebouwd. Momenteel produceert SIA de Legacy en Outback, die beide ongekend populair zijn op het continent. Om die reden werkt Subaru momenteel aan een forse productieverhoging: er werden in 2015 nog 228.804 auto's door SIA gebouwd, een stijging van 18,5 procent ten opzichte van 2014, eind dit jaar moet het productieaantal op 394.000 liggen. Dit aantal groeit verder naar 436.000 auto's begin 2019.

Naast de Outback en Legacy zal later dit jaar ook de Impreza in Indiana gebouwd worden, gevolgd door een geheel nieuwe, met drie zitrijen uitgeruste crossover in 2018.

Outback

Sinds zijn introductie is de avontuurlijke Subaru Outback wereldwijd een succes. Standaard All-Wheel Drive en krachtige boxermotoren maken de auto veelzijdig inzetbaar. Niet alleen in ruig terrein staat de Outback zijn mannetje, ook op de gewone weg is de Outback zijn concurrenten te slim af In Nederland wordt de auto vooral geroemd vanwege zijn enorme trekvermogen van 1.800 - 2.000 kilo en het grote aantal standaard veiligheidsvoorzieningen. In totaal zijn er sinds 1994 1.583 Outbacks verkocht in Nederland, die vrijwel allemaal nog rondrijden, want Subaru staat bekend om zijn duurzaamheid, ook bij hogere kilometerstanden.

De Subaru Outback is in Nederland leverbaar vanaf 40.995 euro en is standaard onder andere uitgerust met All-Wheel Drive, een comfortabele CVT-automaat, EyeSight veiligheidssysteem en een achteruitrijcamera. Er is keuze uit een 175 pk sterke 2.5 liter benzine-boxermotor of een 2.0 liter, 150 pk dieselboxer.