Subaru Nederland

Europees debuut van nieuwe Subaru WRX STI op 84e internationale autotentoonstelling van Genève

Aalsmeer, 4 maart 2014

Op de 84e editie van de internationale autotentoonstelling van Genève presenteert Subaru de Europese versie van de nieuwe WRX STI. Evenals zijn voorganger combineert deze Subaru op een uitstekende manier sportiviteit en gebruiksgemak. En dankzij Subaru’s eigen AWD-systeem staat rijdynamiek op een ongekend hoog niveau.

De nieuwe WRX STI is ontwikkeld volgens het concept ‘Pure Power in Your Control’. In begrijpelijk Nederlands: het standaard Symmetrical All Wheel Drive-systeem zorgt er voor dat de WRX STI maximale sportiviteit biedt en toch simpel in de hand is te houden.

Voor de aandrijving van de WRX STI zorgt een krachtige 2,5 liter Boxermotor met turbo, goed voor een maximum vermogen van 300 pk en een maximum koppel van 407 Nm. Niet alleen met deze krachtpatser onderscheidt de WRX STI zich van de minder potente modellen. Specifiek voor dit model zijn een speciaal afgestemde onderstel met meer stijfheid en een meervoudig door de bestuurder verstelbaar centraal differentieel (oftewel een DCCD, wat staat voor Driver's Control Center Differential).

Tijdens de ontwikkeling heeft Subaru de rijeigenschappen van de nieuwe WRX STI tot perfectie fijngeslepen. Er is veel testwerk verricht onder diverse rijomstandigheden, in verschillende landen. Net als bij vorige generatie WRX STI, is er veel op hoge snelheid getest, onder meer op de altijd uitdagende en veeleisende Nürburgring. Tijdens die sessies heeft Subaru de prestaties van onder meer de carrosserie en het chassis maximaal opgerekt. Dit heeft er toe geleid dat de algehele prestaties naar een nog hoger niveau zijn getild. De WRX STI biedt het summum dat Subaru met zijn AWD te bieden heeft qua sportiviteit en controleerbare kracht.

De WRX STI is vanaf medio 2014 leverbaar in Nederland.

 
Terug naar het nieuwsoverzicht

Deze website wordt beter bekeken in IE9 of hoger. U kan hier updaten naar de laatste nieuwe versie.

Cookies zorgen er voor dat u prettig en makkelijk op onze website kunt navigeren. Bekijk ons Cookiebeleid  Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.
Page Top Copyright @ Subaru Benelux NV 2022 All Rights Reserved Disclaimer Sitemap