Subaru Nederland

Subaru lanceert Subaru Automatic Flagpole

Subaru Automatic Flagpole

Op afstand te bedienen vlaggenmast om auto terug te vinden op parkeeplaats

Aalsmeer – 31 maart – Subaru introduceert per direct de Subaru Automatic Flagpole (SAF). Dit eenvoudige en unieke hulpmiddel helpt om een auto snel terug te vinden op grote en drukke parkeerplaatsen. SAF is per direct beschikbaar op de nieuwe Subaru Forester en is standaard op de geheel nieuwe Outback die vanaf eind april in de showroom staat. Veel automobilisten zullen het herkennen: met geen mogelijkheid kunnen ze hun auto terugvinden op die grote, overvolle parkeerplaats van de luchthaven, die drukke meubelboulevard of op de parkeerweide van een festival. Soms volstaat het op afstand bedienen van de portiervergrendeling om de alarmlichten te activeren zodat zichtbaar wordt waar de auto zich bevindt. Helaas werkt deze methode niet altijd.

Typisch Subaru om een slimme oplossing voor dit probleem te bedenken. Het automerk van waarschuwingssysteem voor op de achterbank achtergelaten kinderen, het EyeSight-veiligheidssysteem en DMS dat de bestuurder alert houdt tijdens het rijden, lanceert nu de Subaru Automatic Flagpole.

Het principe van de automatische vlaggenmast is simpel. Met de afstandsbediening van de auto wordt een signaal verstuurd naar de auto. Dit signaal wordt versterkt door oscillatie, een elektromagnetisch veld dat moleculen met een positieve lading de ene kant opstuurt terwijl de negatieve deeltjes de andere kant opgaan. Hierdoor is het signaal sterk genoeg om de Subaru Automatic Flagpole te activeren tot afstanden van ongeveer 150 meter.

Zodra de Subaru het signaal ontvangt, komt vanuit de ingebouwde dakdragers de vlaggenmast tevoorschijn. Zo valt de auto op en is hij snel terug te vinden. De ingebouwde Ledverlichting in de vlaggenmast zorgt ervoor dat de auto ook ’s nachts of in donkere parkeergarages zichtbaar is.

Uit een recent Europees onderzoek van het AFD-instituut (1) is gebleken dat 64 procent van alle bestuurder weleens de parkeerplaats van de auto vergeet. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat veertig procent van de automobilisten regelmatig langer dan vijf minuten zoeken naar hun geparkeerde auto. Er bestaan apps om de auto terug te vinden, maar deze werken vaak niet nauwkeurig genoeg.
De Subaru Automatic Flagpole is standaard op de nieuwe Outback die vanaf eind april in de showroom staat. De nieuwe Forester is per direct met de voorziening te bestellen. Subaru zal een ruime keuze aan vlaggetjes aanbieden, zodat de SAF ook kan worden gepersonaliseerd.

Geïnteresseerden in de nieuwe generatie Outback en Forester kunnen meer informatie over de modellen vinden op www.experience.subaru.nl/outback of www.experience.subaru.nl/forester.

(1) Voor meer informatie over AFDI en de onderzoeksresultaten kunt u contact opnemen met de pr-afdeling van Subaru Nederland