Subaru Nederland

Subaru lanceert Outback X

Nieuwe uitvoering benadrukt stoere karakter van ruime alleskunner

Aalsmeer, 9 september 2013

Subaru komt met een nieuwe uitvoering van de Outback: de X. Deze versie, die sterke overeenkomsten vertoont met de Outback voor de Amerikaanse markt, wordt onthuld tijdens de Subaru Experience op 12 september. Met de komst van de X-versies is er ook een scherp geprijsde Outback 2.5i aan het programma toegevoegd. De 2.5i-X is er nu vanaf een mooie €41.295,-, inclusief standaard CVT automatische transmissie.

De Outback X is nieuw voor modeljaar 2014. Het model onderscheidt zich van de normale Outback die hij aflost, door onder meer de donkere koplampen en grille, donkergrijze lichtmetalen wielen, dorpelverbreders en een extra forse dakdrager. Met de Outback X wil Subaru zijn positie als fabrikant van robuuste, betrouwbare en veelzijdige alleskunners verder benadrukken, zoals het ook al doet met modellen als de XV, Legacy en Forester.

Subaru Outback X VoorkantSubaru Outback X Achterkant

De Outback X is er als Luxury en Executive. Welke versie ook wordt gekozen; de standaarduitrusting is uitgebreid. Natuurlijk heeft elke Outback Symmetrical All Wheel Drive, Subaru's alom geprezen 4wd-systeem waarbij tevens Xenon-koplampen, lichtmetalen velgen, climate control met twee zones, regen- en lichtsensor, verwarmbare voorstoelen en elektrische raambediening voor en achter standaard zijn.

Maar er is meer. Wie in alle luxe op pad wil, kiest de Outback Executive. Deze uitvoering heeft alles dat de Luxury heeft, aangevuld met onder meer een navigatiesysteem met groot kleurendisplay, lederen bekleding, keyless access met start/stop-knop en een elektrisch bedienbaar glazen schuif-/kanteldak. De Outback-koper kan kiezen uit acht carrosseriekleuren, metallic lak is een optie en kost € 795,-.

Voor de aandrijving van de Outback X is er de bekende 2,5-liter viercilinder boxermotor met 127 kW (177pk) of de 110 kW (150 pk) sterke 2.0 Boxerdiesel. De 2.5i is alleen leverbaar in combinatie met de fantastisch schakelende CVT automatische transmissie. De Boxer Diesel heeft standaard een handgeschakelde zesbak. Tegen meerprijs van € 2.200,- is de CVT automatische transmissie leverbaar.

De vernieuwde Outback is per direct te bestellen, levering vindt plaats vanaf september, zodat de X met zijn Symmetrical All Wheel Drive nog dit jaar zijn capaciteiten kan tonen tijdens de wintersport.

Belangstellenden hoeven overigens niet te wachten om de Outback X te kunnen zien. Het model zal voor het eerst te bewonderen zijn tijdens de Subaru Experience op 12 september. Plaats van handeling is de RDW-testbaan in Lelystad, inschrijven kan bij de Subaru-dealer.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deze website wordt beter bekeken in IE9 of hoger. U kan hier updaten naar de laatste nieuwe versie.

Cookies zorgen er voor dat u prettig en makkelijk op onze website kunt navigeren. Bekijk ons Cookiebeleid  Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.
Page Top Copyright @ Subaru Benelux NV 2022 All Rights Reserved Disclaimer Sitemap